"Dokumentrac o diplomi ministra Stefanovića je napad na njega i predsednika Vučića! Oni žele političku glavu ministra unutrašnjih poslova" (VIDEO)

Autor: Pink, Republika

Vesti

27.11.2019

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je tipičan politički obračun i još jedna afera u nizu koja pokušava da se nametne aktuelnoj vlasti, ocenili su sagovonici TV Pink komentarišući dokumentarac o akademskim studijama ministra Stefanovića.

RepublikaFoto: facebook.com/Novo jutro
Saša Milovanović

Tzv. dokumentarac Adama Santovca, prikazan je sinoć na N1, a direktor Srpskog telegrafa, Saša Milovanović ocenio ga je kao politčki napad na samog ministra Stefanovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Reč je o napadu na ministra Nebojšu Stefanovića, a samim tim i na Aleksandra Vučića. Pogledao sam ga, i bilo mi je teško da ga shvatim, jer je sve nabacano – kazao je Milovanović analizirajući spomenuti dokumentarac, i ističući da su i „sagovornici koji se nalaze u njemu upitni“.

- Pojavljuje se neki mladi čovek, novinar od 20 godina koji je potpisan kao Fake news tragač, koji je u vreme kada je Nebojša Stefanović dobio diplomu, imao pet godina. Sada, taj novinar kaže da po heftalici zna da je tu nešto sumnjivo. Drugi sagovornik je novinarka iz Nemačke koja se na Tviteru predstavlja kao „Mistična dojka“ i čije pravo ime Natalija Miletić – kazao je Milovanović ocenjivajući sagovornike iz datog dokumentarca.

- Kada nakon toga kažete da su Fake news trgač i Misitčna dojka izjavili nešto o doktoratu Nebojše Stefanovića, onda sve deluje kao neki vic – dodaje Milovanović.

Direktor Srpskog telegrafa ukazuje da u dokumentrarcu treba da postoji i druga srana priče, smatrajući da ministru, po njegovoj oceni, nije pruženo dovoljno prostora.

- Nebojšu Stefanovića su sekli sa izjavama. Kažu da je on o svojoj diplomi prčao u Skupštini svega 16 minuta, a oni puste pet ili deset. Vidite da je to politički urađeno. Koliko im je stalo vidi se po tome da je emitovano u osam, pa u deset repriza, pa je na njihovom YouTube kanalu to bila glavna stvar – naglašava Milovanović, ocenjujući dokomenatarc kao smišljenu kampanju na ministra Stefanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Biljana Popović Ivković

Biljana Popović Ivković, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, kazala je za Pink da cilj dokumentarca nije akademsko zvanje ministra, već je reč, kako kaže, o političkom obračunu.

- Često se u javnosti govori o autonomnosti  jednog univerziteta. U ovom slučaju govori se o autonomiji jednog privatnog fakulteta na kojem je svoje akademsko zvanje sticao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Njima nije stalo do akademskog obrazovanja, oni žele njegovu političku glavu. Ovo je tipičan politički obračun i još jedna afera u nizu koju je izmislila njihova mašinerija – objašnajva Popović Ivković, koja je podsetila da je „Megatrend doživeo procvat u periodu bivše vlasti“.

Kako naglašava, Megatrent univezitet je i ranije „otvarao svoja vrata novinarima“, koji su mogli da imaju uvid u akademske aktivnosti ministra.

- Megatrend je otvorio vrata novinarima da imaju uvid u dosije ministra Stefanovića. Svi su imali prilike da vide koje ocene je dobijao, kada je diplomirao i kada je dobio diplomu – naglašava ona.

Popović Ivković je takođe ukazala akademska stručnost Stefanovića više godina bila zanimljiva nekim medijima.

- Nebojša Stefanović je u aprilu 2014. godine preuzeo svoju ministarsku funkciju.U to vreme desile su se poplave, on je sve vreme bio na terenu i svi smo se borili protiv vodene stihije. Za to vreme se stvarala afera o njegovom doktoratu – kazala je Popović Ivković.

Ona je ukazala i na jednu grešku koja se provukla u dokumentarcu.

- Ovaj novinar je običan lažov. On je u delu emsije bukvalno rekao da je rekao da je Nebojša Stefanović 2011. godine polagao svoj master rad. Ministar Stefanović je po starom zakonu branio magistarski rad.  Nije pohađao doktorske studije, već je posle završenog magistarskog rada podneo zahtev za doktorsku tezu i onda je branio doktorsku disertaciju. Shvatamo da je sve što je izgovoreno u tom dokumentarcu laž. Inače Boris Tadić i Vuk Jeremić su držali predavanja na tom istom univerzitetu – ističe Popović Ivković.

Ona je još jednom ponovila da je ovde reč o političkom obračunu.

- Njih ne interesuje akademsko obrazvovanje Nebojše Stefanovića, oni hoće njegovu politčku glavu. Ovo je udar i na predsednika Vučića,jer oni smatraju da ako skinu politčku glavu Stefanoviću, da će onda da zadaju ozbiljan udarac predsedniku Vučiću – smatra Popović Ivković koja dalje ocenjuje da je svrha napada, kako ona tvrdi, na ministra Stefanovića zbog budućih rezultata.

- Oni nemaju ni plan, ni program, ni političku ideju. Jedino što imaju su politčke laži koje plasiraju svaki dan – smatra ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Petra

27.11.2019 14:35

Opozicija bezuspešno kuje zle planove protiv Stefanovića i Vučića. Odavno nam je dosta opozicionih laži.

Dare

27.11.2019 14:49

Ono što je sigurno opozicija na sve načine pokušava da obmane javnost, pa tako postavljaju neke kvazinovinare i ostale da pričaju priče iako za te priče nemaju apsolutno nikakvih osnova.

Goca

27.11.2019 14:50

Ovo je direktan napad na predsednika Vucica i ministra Stefanovica.

Sara

27.11.2019 14:50

Ovaj dokumentarac je bedan pokusaj opozicije da prikupi birace na narednim izborima.