Vučić uputio čestitke novoj Evropskoj komisiji: Članstvo Srbije u EU je naš strateški cilj

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.11.2019

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novoj Evropskoj komisiji, uz poruku da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da se nada da će naš evropski put biti realan i ostvariv, a naše reforme adekvatno vrednovane.

RepublikaFoto: Tanjug/printscreen
Aleksandar Vučić

Vučić je čestitao predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu, komesaru za susedstvo i proširenje Oliveru Varhejijui drugim evropskim komesarima, nakon što je Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije.

- Čestitam vam na poverenju koje su vam danas ukazali poslanici Evropskog parlamenta i želim vam mnogo uspeha u radu. Uveren sam da ćete, tokom petogodišnjeg mandata, svojim velikim iskustvom braniti interese Evropske unije i promovisati vrednosti na kojima ona počiva. Isto tako sam uveren da ćete novim idejama uspešno odgovarati na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava i boriti se da ona postane još bolje mesto za život - poručio je Vučić.

On je istakao da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da ćemo, kao zemlja kandidat, uvek biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Vučić: Članstvo Srbije u EU strateški cilj Srbije

- Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, nadamo se da je naš evropski put realan i ostvariv i uporno ćemo da radimo na tome da Srbija bude uređena i uspešna zemlja. Zato nas je obradovalo to što ste najavili da ćete da podržavate čvrste odnose i snažnu saradnju sa Zapadnim Balkanom, jer postojanje evropske perspektive predstavlja jak podsticaj našim reformskim naporima u društvu i ekonomiji. Zato se nadam da ćete naše reforme adekvatno vrednovati i da će Srbija, tokom vašeg mandata, uz vašu podršku i pomoć, ali i kritiku, postati zemlja koju ćete rado videti kao ravnopravnog člana Evropske unije - naveo je Vučić.

U isto vreme, Srbija će, promovišući politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak regiona, navodi se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Tijana

27.11.2019 12:40

Lep gest Predsednika Srbije

Miki

27.11.2019 12:42

Sa novom Evropskom komisijom do ostvarenja strateskog cilja Srbije ulaska u EU.

Jana

27.11.2019 12:55

Srbija je na dobrom putu da postane clanica EU.

boki

27.11.2019 13:02

Nadamo se da ce ova komsija biti u korist Srbije...