Đilas vedri i oblači u SzS! Lutovcu zabranio saradnju sa Tadićem

Autor:

Vesti

20.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik DS Zoran Lutovac ne želi ujedinjenje sa strankom Borisa Tadića jer mu je vođa SZS Dragan Đilas zabranio da to uradi!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
SzS pod Đilasovim diktatom

Iako je Srpski telegraf pisao o tome da Đilas preko Lutovca finansira odlaganje ujedinjenja demokrata, sada je potvrda o ovome stigla direktno od sekretara IO DS Darka Simića. On je na Tviteru u raspravi sa funkcionerom SDS Konstantinom Samofalovim potvrdio sumnje koje se već mesecima provlače po stranačkim sastancima da se Lutovac kao lider DS odmetnuo od članova i po Đilasovoj direktivi čini sve kako ne bi dozvolio ujedinjenje.

Žestoku polemiku sa Simićem, glavnim Lutovčevim jastrebom na popularnoj društvenoj mreži (iako je doskora bio tviter bot Dragana Šutanovca), započeo je Samofalov, konstatujući da ovaj sada optužuje pojedine funkcionere DS da žele da se ujedine, iako je upravo Lutovac pokrenuo čitav taj proces.

- Rukovodstvo Zajedno za Srbiju se izjasni da su protiv ujedinjenja DS i blokiraju taj proces, a onda Zelenović govori o planovima DS kao da je on predsednik te stranke, a ne Lutovac. To znači: blokiram proces dok se ne stvore uslovi da ja budem predsednik - napisao je funkcioner SDS, na šta je Simić odgovorio sledećim tvitom:

- Jednu odličnu ideju urušavate zarad ličnih interesa. ZZS je odličan partner! Da ste se ugledali na njih, sve bi već bilo usklađeno, ali pošto vodite politiku ličnog interesa, onda možete da piskarate samo ovde, punite tabloide i navlačite gnev demokrata. Sramota šta pokušavate.

Međutim, ovo je tek pokrenulo lavinu rafalnih komentara Samofalova, koji je potpuno ogolio Simićeve (čitaj Lutovčeve) namere.

RASPRAVA SIMIĆA I SAMOFALOVA OTKRIVA PLAN VOĐE SZS

- Sramota je pričati o neophodnosti ujedinjenja, a otvoreno se izjašnjavati van javnosti protiv toga i blokirati ga. Upravo ovde se borim protiv urušavanja jedne odlične ideje zarad ličnih interesa. Rukovodstvo ZZS blokira ujedinjenje i tako su se otvoreno i izjasnili. Moj Tviter je upravo borba za nastavak ujedinjenja, a ne blokiranja zarad ličnih interesa! Sve ste uloge izokrenuli i to je sramota - tvitnuo je Samofalov.

Udruživanje na lokalu

Foto: Tanjug/T. VALIČ
Boris Tadić i Zoran Lutovac

Stranački odbori DS i SDS rešili su da zaobiđu klipove koje u proces ujedinjenja demokrata ubacuje lider SZS Dragan Ðilas, pa su započeli udruživanje na lokalu. Posle opštinskih odbora ove dve stranke na Vračaru odluku o spajanju donele su i opštinske ispostave u Vrbasu, a do kraja meseca to bi trebalo da učine i one na Novom Beogradu i Paliluli.

Simić nije znao kako da mu uzvrati, pa je opleo po pojedinim funkcionerima DS. - Pravi demokrata se ne ponaša tako. Ti, zapravo, i nisi član DS, a pošto se tako ponašaš, verovatno nećeš ni biti. Možeš se ujediniti na takav način sa poslaničkim klubom i Šuletom, Balšom, Kenom, Krckom i Aleksandrijom - naveo je sekretar IO DS, koji ranije u stranci nije mogao da dođe do izražaja, pa je sada zadužen za pretnje i kadriranje.

Rajić: Ulaskom u Đilasov savez DS stavio sebe u poziciju koja joj garantuje sigurni nestanak sa političke scene

Analitičar Predrag Rajić za Srpski telegraf kaže da je ulaskom u Đilasov savez DS stavio sebe u poziciju koja joj garantuje sigurni nestanak sa političke scene. - Đilas želi da DS bude privezak SZS i nikako mu ne odgovara jačanje demokrata jer bi onda ta ujedinjena stranka bila prirodni lider saveza, što on neće da dozvoli. Ipak, zabrinjavajuće je da pojedini članovi DS koji umeju da se bave politikom ćute na to kako im partija nestaje i kako se njome rukovodi spolja, a ne od predsednika Lutovca - smatra Rajić.

Ovim povodom poslali smo pitanja i lideru DS, ali, kao i do sada, odgovore nismo dobili.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
sara

20.11.2019 08:05

Opozicija nema program za napredak Srbije

Laki

20.11.2019 08:14

Pa to se vec zna da se tajkun pita za sve. Odakle mu toliki novac bolje da odgovori

Miki

20.11.2019 08:19

Veliki despot u svom stilu.

Alexa

20.11.2019 08:22

Sta su mislili covek dao pare i sada kupljeno moze da cima kako hoce