Republički javni tužilac Srbije i Generalni tužilac Ruske Federacije zajedničkim snagama protiv kriminala

Autor:

Vesti

15.11.2019

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac i Generalni tužilac Ruske Federacije Jurij Čajka potpisali su danas u Beogradu Program saradnje između Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije i Generalnog tužilaštva Ruske Federacije, koji će biti realizovan u periodu između 2020. i 2022. godine.

Foto: Republičko javno tužilaštvo RS

Ovim programom saradnje nastavljaju se uspešni profesionalni odnosi i saradnja između Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije i Federalnog tužilaštva Ruske Federacije, koji su uspostavljeni između tužilaštva početkom 2012. godine, potpisivanje prvog Sporazuma kojim je bila predviđena dodatna saradnja u oblasti suzbijanja ozbiljnih oblika kriminaliteta, i time razvijajući dalje tradicionalno prijateljske odnose između Republike Srbije i Ruske Federacije.

Danas potpisani Program saradnje predviđa nove oblasti saradnje izeđu srpskih i ruskih tužilaca i obuhvata razmenu i unapređenja iskustava u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, kao i pranja novca i oduzimanja imovine proistekle iz krivičnog dela, što će dalje doprineti još delotvornijoj saradnji srpskog i ruskog tužilaštva u suzbijanju navedenih oblika kriminaliteta, i za koje je zajednički zaključeno da predstavljaju izazove za bezbednost naših naroda i država.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading