Spasić: Načelnik policijske stanice u Trsteniku ucenio porodicu oštećenog da odustane od gonjenja njegovog sina

Autor: Republika

Vesti

14.11.2019

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravni tim Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost saopštava da je Radomir Mutavdžić, načelnik Policijske stanice u Trsteniku, ometao istragu činjenicom da je roditelje mladića kojeg je njegov sin S.M. udario mehaničkim predmetom u glavu izveo na ručak u restoran kod Trstenika, posle čega oni u prvi mah odustaju od optužbe. Ima elemenata krivičnog dela Sprečavanje i ometanje dokazivanja za šta je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Spasić

Tim povodom Mario Spasić, generalni sekretar izjavio je - posle naše javne intervencije da se utvrde okolnosti pod kojim je sin Radomira Mutavdžića, načelnika Policijske stanice u Trsteniku, amnestiran odgovornosti posle udarca svog vršnjaka mehaničkim predmetom u glavu, ministar Nebojša Stefanović izdao je hitan nalog za istragu i juče su kontrolu zakonitosti izvršili pripadnici sektora unutrašnje kontrole policije čiji se rezultati čekaju -.

- Ono što je opasno jeste to što je načelnik Policijske stanice u Trsteniku Mutavdžić pre dva dana na ručak izveo porodicu oštećenog mladića i samog mladića, gde ih je ili "zamolio" ili ucenio da odustanu od optužbe prema njegovom sinu S.M. koji je za vikend ovog svog vršnjaka udario mehaničkim predmetom u glavu, gde nije utvrđeno da li je bio pod uticajem alkohola ili opijata, gde se nakon intervencije policije do policijske stanice prevezao sopstvenim autom, gde su isključivo saslušavani svedoci koji ništa nisu videli i gde je bilo očiglednog pritiska na oštećenog da ne goni načelnikovog sina. Pored činjenice da je policija kritične noći očigledno imala naredbu da se slučaj zataška, načelnikovo sastajanje sa porodicom oštećenog i oštećenim po kafanama predstavlja novi atak na pravdu i ima elemenata krivičnog dela Sprečavanje i ometanje dokazivanja, za šta je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, na čemu ćemo insistirati. Sada je očigledno da su formalne policijske snage zloupotrebljene na lokalnom nivou za šta javnost očekuje oštre mere i sankcije - dodao je Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading