BUGARI OBJAVILI SVE PODATKE: OVAKO JE S-400 STIGAO U SRBIJU

Autor: BORISLAV KAŠANSKI

Vesti

05.11.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO više ne mora da razbija glavu, sada se tačno zna kojim putem je moćni PVO sistem S-400 dopremljen iz Rusije u Srbiju. Bugari su čak objavili i mapu leta ruskih teretnih aviona, uz napomenu da je zabeleženo najmanje 12 preleta preko teritorije Bugarske u tri sedmice, koje su prethodile isporuci.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

- Avioni su leteli iz Moskve u Beograd i nazad. Ruski avioni, koji su nosili osoblje, oružje i opremu u Srbiju za potrebe zajedničke vežbe "Slovensko bratstvo 2019" leteli su preko Crnog mora, zaobilazeći Ukrajinu - prenose bugarski mediji.

Svi avioni, pa i onaj koji je nosio moćni ruski PVO sistem leteli su preko Crnog mora i potom preko severne Bugarske sletali u Srbiju, navode mediji, pozivajući se na izveštaje sajta Flajtradar, koji je sve ove letove i njihove rute registrovao.

U NATO su bukvalno bili šokirani kada su Rusi pustili snimke sa aerodroma u Batajnici

Međutim, bivši bugarski ministar odbrane Todor Tagarev kaže da je u TV prilogu ruske Raša tudej primetio da se S-400 na aerodromu u Batajnici istovarivao iz teretnog aviona iljušin il-76MD, čiji letovi se ne vide na radarima Flajtradara (registrovani samo preleti antonova), ali kaže da je siguran da je i on leteo istom rutom.

 

 

Podsetimo, iznenadni dolazak raketnih sistema S-400 i "Pancir" u Srbiju podigao je pravu buru u sedištu NATO u Briselu. Čelnici Alijanse naložili su hitnu istragu zbog toga što niko nije znao da moćno oružje stiže u našu zemlju na zajedničku vežbu ruskih i srpskih snaga.

12

PRELETA RUSKIH TERETNIH AVIONA PREKO BUGARSKE ZA TRI SEDMICE

- U NATO su bukvalno bili šokirani kada su Rusi pustili snimke sa aerodroma u Batajnici, gde je S-400 dopremljen vazdušnim putem. Niko u Briselu pojma nije imao šta se dešava, te je naložena hitna istraga o svim detaljima, od toga preko kojih zemalja je avion sa vojnom opremom leteo pa do toga kako je moglo da se desi da niko nije imao saznanja da uopšte prevoze oružje u neku drugu zemlju - ispričao je sagovornik Srpskog telegrafa blizak vojnim krugovima, napominjući da će nadalje NATO svakako biti mnogo oprezniji, što bi potencijalno moglo u budućnosti da dovede do problema, čak i zatvaranja vazdušnog prostora pojedinih zemalja za prelete transportnih aviona iz Rusije.

Oboreno 14 aviona za samo tri minuta

Tokom vežbe na aerodromu u Batajnici S-400 pokazao je moćne performanse. Tokom pokazne vežbe je simulirano da 14 naših aviona poleće sa različitih lokacija u Srbiji, sa zadatkom da glumi neprijatelje. Svi do jednog bili su oboreni za nepuna tri minuta i to simulacijom ispaljivanja 26 raketa S-400. To je, u stvari, bio verni prikaz onoga što bi se događalo u vazduhu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading