Vučić u ponedeljak s vrhom SNS o napadima i iz koalicije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.11.2019

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SNS Aleksandar Vučić zakazao je za ponedeljak sednicu Predsedništva SNS na kojoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem bloku, jer u toj stranci sumnjaju u lojalnost pojedinih koalicionih partnera, pišu beogradski mediji. Prema saznanjima medija, razmatraće da li će se i kako braniti od udara koji stižu i od stranaka iz saveza.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Mediji napominju da se sve dešava posle izjave lidera PSG Sergeja Trifunovića koji je rekao da se često čuje sa predsednikom SPS ivicom Dačićem, kao i da ga Dačić zove "zbog svega i svačega". Komentarišući ovu izjavu Vučić je ranije danas naveo da ne misli da je Sergej Trifunović neki istinoljubiv čovek, ali i da nema razloga ni da sumnja u ono što je rekao.

Dačić radi ono što je posao njegove partije, kaže Vučić i navodi da SPS ima pravo na svoje političko delovanje, ali i ističe da naprednjaci moraju dobro da se spreme za izbore. - Nije to nikakva novost. Nije to prvi put da smo meta ovakvih napada - rekao je Vučić dodajući da će jednog dana kada ne budu mogli da sami formiraju vlast, svi drugi da se udruže i to je njihovo pravo.

Oni se spremaju za taj trenutak i oni imaju svoje pravo na svoje kombinacije i dogovore. Ne očekujem ništa ni od SPS ni od Trifunovića, ni od Ðilasa", istakao je Vučić. Mediji navode da će vrh naprednjaka u ponedeljak razmatrati i situaciju na KiM gde glasovi sa izbora još nisu prebrojani, a kandidat za premijera Aljbin Kurti najavljuje da neće uvažiti volju birača.

Razgovaraće se i o nacionalnom investicionom planu koji je Vučić već najavio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Ana

02.11.2019 07:16

Niko od koalicijonih partnera nije zastitio Nelu Kuburovic sto je krajnje porazavajuce.

Ana

02.11.2019 07:18

Nemora niko da brani ljude iz SNS ali isto tako nema potrebe ni da uziva neke pluseve ove Vlasti zahvaljujuci SNS -u.

ana

02.11.2019 07:29

Ovakvih provokacija ce biti iz dana u dan sve vise, ali ne plasimo se i boricemo se jace nego ikad.

Zorica

02.11.2019 07:30

Sa nekima naprednjaci moraju da prekinu saradnju,jer pojedinci ne zasluzuju da budu deo koalicije.