SRBIMA BRANE DA UĐU NA KIPAR!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

17.09.2017

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od 27 srpskih turista koja je jutros sletela u Larnaku, jedan od većih gradova na Kipru, zadržana je na aerodromu nakon čega će verovatno biti vraćena nazad za Beograd.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srbima brane da uđu na Kipar

Kako su za "Blic" ispričali putnici, do "privođenja" grupe na aerodromu došlo je zbog toga što su preko Larnake imali plan da dođu na severni - takozvani turski - deo ostrva, koji centralne vlasti u Larnaki smatraju "pod okupacijom".

- Uputili smo se U hotel "Nojeva barka" na severu zemlje. Iz Beograda smo poleteli u 6.20 a sleteli u 9.30. Međutim, čim smo stigli na aerodrom, odmah su nastali problemi. Oteli su nam pasoše i zadržali nas u izolovanom delu. Prethodno su nas izdvojili iz pasoške kontrole, veoma drksko su postupali sa nama, a nismo znali šta se dešava: mislio sam da je izbio rat - priča Zoran Ivošević, jedan od putnika.

Prema njegovim rečima, osam članova grupe, uglavnom roditelji sa decom, vraćeni su istim letom za Beograd, dok njih 19 i dalje ostaje zarobljeno na aerodromu.

- Drže nas bez prave informacije. U međuvrmenu, prlazimo kroz torturu: ponovo su nam pregledali prtljage, bukvalno nam veš razvlače po kutijama na aerodromu. Tražio sam advokata, jer smatram da smo lišeni slobode, ali mi ga nisu dali - objašnjava sagovornik.

On dodaje da je aranžman za 10 noćenja za dve osobe platio 2.100 evra, te da je put organizovan preko srpske agencije "1A". Niko iz agencije ih nije samoinicijativno kontaktirao, ali jesu odgovorili na pozive zabrinutih putnika, rekavši da rade na rešavanju problema.

- Kažu nam da ovakva situacija može da potraje i do dva-tri dana. Uvučeni smo u političku priču sa kojom nemamo veze. Svakako da ćemo tražiti povraćaj novca - kaže Ivošević.

Podsećamo, ovo nije prvi slučaj ove godine u kom su srpski turisti koji su se uputili na severni deo Kipra, u takozvanu "tursku republiku severni Kipar" koju priznaje samo Turska, zadržani na aerodromu u Larnaki, koja se nalazi u grčkom delu zemlje.

Poslednji takav slučaj dogodio se u aprilu ove godine, kada je trinaestoro dece iz kulturno-umetničkog društva "Izvor" ostalo zarobljeno na aerodromu, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading