AFERA "DEPONIJA": Krstićeva bahatost nas košta milione

Autor:

Vesti

14.08.2019

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahatost i kriminalne radnje lažnog humanitarca Vojkana Krstića koštaće Beograđane milione! Samo toliko će, kako tvrde gradski čelnici, biti potrebno da se izmesti njegova divlja deponija na Čukaričkoj padini, čije je zatvaranje u ponedeljak naložio zamenik gradonačelnika Goran Vesić!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Divlja deponija na Čukaričkoj padini

 Reč je o najvećem divljem smetlištu građevinskog otpada u Beogradu, na koje je dnevno stizalo i po 100-150 kamiona šuta. Međutim, ubrzo posle Vesićeve naredbe, na Čukaričku padinu stigla je i komunalna milicija, pa su se kamioni koji su dovozili šut brže-bolje razbežali.

Komunalci razbili barikade

Bežanija se nastavila i dan posle toga, ali se na deponiji tada pojavila i grupa sakupljača sekundarnih sirovina koje je očigledno neko poslao da opstruišu akciju gradskih vlasti, jer su na ulazu postavili barikade - automobile, korpe za karton... Međutim, komunalna milicija je reagovala i brzo rešila tu situaciju.

Ovo smetlište se inače nalazi na trasi budućeg metroa i nadležni kažu da je šut na ovom nepreglednom prostoru istovaran poslednjih 20 godina! Tako je zemlja koja je tu odložena u pojedinim delovima dostigla čak visinu dalekovoda.

Time Vojkan Krstić, inače vlasnik "Elita gradnje", čija je i ova deponija, nije samo ugrozio životnu sredinu već i bezbednost građana, kao i ljudi koji tu deponuju zemlju... Slikovito, količina šuta koja je u visini drugog sprata prosečne zgrade svedoči koliko je novca Krstić zaradio ucenjujući građevince. Po procenama stručnjaka, biće potrebne godine da se deponija raščisti...

- Ovo je jedna od na desetine divljih deponija koje postoje na teritoriji prestonice, na kojoj nesavesni pojedinci uzurpiraju imovinu istovarajući građevinski otpad i šut, te stvaraju nepregledne količine zemlje koje ruže okolinu i štete prirodi. Mi smo danas uputili inicijativu za izmenu podzakonskih akata kako bi svi investitori koji planiraju da grade u prestonici morali da prilože potvrdu o kretanju zemljišta i šuta sa gradilišta da bi upotrebili dozvolu - rekao je Marko Popadić, direktor beogradske "Gradske čistoće", koji je juče obišao deponiju.

Ko je Krstić i zašto ga optužuju građevinci

Vojkana Krstića, vlasnika "Elita gradnje", ali i ove divlje deponije na Čukaričkoj padini, investitori i građevinci u Beogradu optuživali su da ih ucenjuje time što zahteva da sav šut sa gradilišta voze na njegovo smetlište ili im on šalje inspekciju, o čemu je pisao Srpski telegraf. Krstić je i načelnik Spasilačkog centra Srbije, koji se nalazi samo na kilometar od kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Članovi tog udruženja više liče na paravojnu formaciju, sa maskirnim kamionima, terenskim vozilima, skuterima, čamcima, i drugom opremom koju u sastavu imaju vojne jedinice, o čemu je naš list takođe pisao.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic
Vojkan Krstić

Povodom najnovijih dešavanja na deponiji na Čukaričkoj padini poslali smo pitanja i Vojkanu Krstiću, ali do zaključenja broja odgovore nismo dobili.

Tamo je bio i načelnik komunalne milicije Ivan Divac, koji je poručio da brojni investitori zloupotrebljavaju svoj položaj, te bezobrazno prosipaju zemlju po gradu gde god stignu.

Slede tužbe

- Komunalna milicija je podnosila stotine prijava protiv investitora na ovoj i drugim lokacijama, tako da se nadam da će grad Beograd podneti tužbe protiv pojedinaca koji su zaticani da su tu prosipali zemlju - rekao je on i dodao da do pre mesec dana komunalna milicija nije imala ovlašćenja da zaustavi kamion sa šutom koji ulazi na deponiju.

Vesićevu odluku o zatvaranju i uklanjanju deponija, kao i tome da se konačno stane na put svima koji na taj način uništavaju grad, vođeni isključivo ogromnom zaradom, zdušno je podržala Ivana Tomić Ilić, član Veća opštine Voždovac za komunalne poslove.

- Kao rođena Voždovčanka, godinama sam ukazivala na ovaj problem, koji nije zanemarljiv, naprotiv, ogroman je! Voždovac, a posebno Kumodraž, zasut je građevinskim otpadom. To je zločin protiv životne sredine i protiv građana koji tu žive u nehumanim uslovima. Verujem u odlučnost Gorana Vesića da objavi rat svima koji na ovaj način ruže naš grad i poručujem mu da će u meni i svim građanima Voždovca imati punu podršku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Pravda

14.08.2019 08:25

Svu imovinu i sve dzipove a ima ih preko deset od po 100.000 eura, znaci samo u dzipovima ima preko 1.ooo.ooo eura oduzeti i prodati za sanaciju divljih deponija.

Odgovori 15 2
Gradjanin

14.08.2019 08:42

A zasto gradjani da placaju njegovu bahatost. Oduzmite mu svu imovinu pokretnu i nepokrernu ionako je sva stecena organizovanim kriminalim a stekao je koliko se moze izracunati nekoliko miliona e

Odgovori 15 2
U istom problemu

05.12.2019 16:45

Kod lastine garaze je ista situacija zatrpali su dalekovode i privatne placeve a rekli ljudima da prave park kakav humanitarac Vojkan Krstic

Odgovori 12 0
Da se zna

26.12.2019 23:37

Da je osudjivani kriminalac i narko diler, lazni humanitarac

Odgovori 11 0