Tadić potvrdio pisanje Srpskog telegrafa i uhvaćen u masnoj laži

Autor: M.R.I

Vesti

06.08.2019

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje Srpskog telegrafa da li zna šta je Vuk Jeremić kao njegov savetnik 2005. godine razgovarao sa Georgijem Sergejevičem Poltavčenkom (specijalnim predstavnikom Vladimira Putina), kada je, kako je objavio naš list, tražio od Rusa da ne stavljaju veto na kosovsku nezavisnost, čime je, kako su ocenili naši sagovornici, počinio izdaju zemlje, bivši predsednik republike Boris Tadić rekao je da zna. Time je potvrdio da je sastanka bilo, što Vuk Jeremić do dan-danas nije priznao, odbijajući uporno da odgovori na pitanja Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić

Tadić, međutim, negira da je ono što piše u izveštaju ruskih službi o sastanku koji smo ekskluzivno objavili tačno.

- Ćorak. To što ste objavili je ćorak, izmišljotina. Znam za sastanak sa Poltavčenkom jer sam se i posle toga sreo lično sa njim, životno smo u kontaktu, i to nije tačno - kazao je Tadić.

Podsetimo, u pisanoj izjavi izvor Srpskog telegrafa decidno piše da je Vuk Jeremić kao tadašnji savetnik predsednika Borisa Tadića od Rusa tražio da ne stave veto na kosovsku nezavisnost, čime je potvrdio da je dokument koji smo objavili autentičan, kao i da je sadržaj informacije koju smo objavili istinit.

- Ovim putem izjavljujem pod punom zakonskom odgovornošću da je tekst informacije koju sam vam predao, a odnosi se na razgovor Vuka Jeremića i Poltavčenka Georgija Sergejeviča 28. novembra 2005. godine, u kojoj je navedeno da je Vuk Jeremić, pozivajući se na tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, tražio od vlasti Ruske Federacije da na eventualnu rezoluciju u SB UN o nezavisnosti Kosova ne upotrebe veto kao stalna članica SB UN, autentična i originalna - piše u izjavi našeg sagovornika.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vuk Jeremić

Kako je naveo, Vuk Jeremić je tada u funkciji savetnika predsednika Republike Srbije od Poltavčenka Georgija Sergejeviča kao specijalnog predstavnika predsednika Rusije tražio zvaničan prijem.

- Predao mu je pismo Tadića predsedniku Putinu i preneo usmenu poruku u vezi sa nekorišćenjem veta za rezoluciju o nezavisnosti Kosova. Navedeni tekst informacije dobio sam u administraciji predsednika Rusije da je prenesem predsedniku Tadiću radi provere onoga što sam dolaskom u Beograd 8. decembra 2005. godine i učinio - naveo je naš sagovornik objašnjavajući kako je došao u posed dokumenta koje su napravile ruske službe. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Lela

06.08.2019 06:56

Tadic i Jeremic su sistematski i planski unistavali Srbiju....

Milan

06.08.2019 07:03

Neviđena bruka je ko nas je predstavljao i branio naše nacionalne interese po svetu!

Nera

06.08.2019 07:06

Šta je tu čudno? kako su vodili politiku u takvom stanju su nam ostavili državu. Nikakvom!

Stefan

06.08.2019 07:44

Zbog njih dvojice smo i upali u tesku situaciju, ali zahvaljujuci radom sadasnje vlasti vise nismo u problemu i idemo napred.