Parezanović: Ponosan sam na to što govorim istinu

Autor:

Vesti

24.07.2019

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom prvostepene presude, na osnovu tužbe koju je Boško Obradović podneo protiv narodnog poslanika Milana parezanovića, zbog nanošenja duševnog bola, oglasio se i sam Parezanović izjavom za medije.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Telemark
Marko Parezanović

Izjavu prenosimo u celosti:

Povodom prvostepene presude po tužbi Boška Obradovića protiv mene, želim da naglasim da sam ponosan jer sam na sudu govorio isključivo isitnu i nijednog trenutka nisam odustao od svojih stavova u koje čvrsto verujem. Ne postoji tužba koja će me uplašiti ili sprečiti da govorim o nedelima, lopovluku i katastrofalnoj politici Boška Obradovića i Dragana Đilasa, koliko god da me to košta.

Pisanje opozicionih medija predstavlja čistu izmišljotinu

Takođe želim i da naglasim da pisanja opozicionih medija o tome kako je sud dokazao da ja nisam govorio isitnu, predstavljaju najobičniju izmišljotinu. Sud se nijednog trenutka nije bavio proverama istinitosti mojih navoda, iako su potvrdjeni od drzavne revizije, već je isključivo zaključio da su moji navodi tobože uvredili čast i ugled i presli stepen tolerancije kod čoveka koji nema toleranciju, jer svoje političke protivnike vredja na najgore moguce nacine i cak ih i fizički napada. Sud je zaključio i da moji navodi nisu dokazani pravosnažnom presudom, što ja nikada nisam ni rekao. Tom logikom Boško Obradović svaki put kada nekoga iz SNS nazove kriminalcem može da dobije tužbu i da bude osuđen, jer nijedna od njegovih kleveta koje iznosi svakodnevno nije dokazana pravosnažnom presudom. Samo kada bi se to desilo ne bi mogli da živimo od kuknjave kako vlast guši slobodu govora i kako je sud korumpiran.

Ponosan sam jer sam na sudu govorio istinu i nema tužbe koja će me u tome sprečiti

Hiperprodukcija tužbi od strane Đilasa i Obradovića u kojima se čak traži da se nama zabrani pominjanje njihovih imena predstavlja do sada nezabeležen pokušaj gušenja slobode izražavanja i vraćanja delikta mišljenja. Oni koji žele da vrše veliku i malu nuždu na našim grobovima, da žene zatvaraju sa obdarenim robijašima, kada se pojave pred sudom pozivaju na toleranciju, protive se teškim rečima i optužbama, pozivaju se na decu i porodicu, a čim izađu iz suda nastavljaju sa najgorim uvredama i lažima. Za razliku od njih ja nisam folirant i na sudu govorio isto što govorim i van njega i na to sam veoma ponosan.

Prvostepenu presudu smatram oduzimanjem slobode govora

Prvostepenu presudu smatram oduzimanjem slobode govora i prava na lični kritički sud i protiv presude ću se žaliti. Ali kao što vidite nisam nijednom rečju uvredio sud ili sudiju, za razliku od Obradovića i njemu sličnih, koji svaki put kada im se ishod nekog sudskog procesa ne sviđa iznose salve uvreda na sud i zaposlene u njemu. Nismo isti! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
nina

24.07.2019 10:26

Istina će uvek izaći na videlo!

Miki

24.07.2019 10:39

Najcesce oruzje koje opozicija koristi u politici su sve same lazi.

Sasa

24.07.2019 10:41

Kada govori istinu covek nema od cega da strahuje.

Marko

24.07.2019 10:43

Treba govoriti uvek istinu jer kad tad ispliva.