Neizvestan ostanak u vladajućoj koaliciji: Šut-karta za Kariće?

Autor:

Vesti

22.06.2019

05:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret snaga Srbije, na čijem je čelu Bogoljub Karić, verovatno će biti izbačen iz vladajuće koalicije zbog promocije kosovske nezavisnosti, tvrde sagovornici Srpskog telegrafa iz vrha vlasti.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bogoljub Karić

Podsetimo, ispred tržnog centra koji pripada Braći Karić "Dana mol" u Minsku, glavnom gradu Belorusije, istaknuta je zastava lažne države Kosovo (iako je ne priznaje ni Belorusija), zbog čega je ambasada Srbije tražila njeno hitno uklanjanje sa jarbola. Skandal koji je otkrio Srpski telegraf samo je kap koja će, po svemu sudeći, preliti čašu, jer su se Karići u poslednje vreme "istakli" sa nekoliko gafova i afera.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da je neizvesno šta će se desiti sa Pokretom snaga Srbije, a njihova sudbina će biti poznata tek nakon zasedanja glavnih stranačkih organa, koji će razmotriti sve okolnosti.

- Razgovaraćemo o tome na organima stranke. Ne isključujem nijednu mogućnost - zaključuje Glišić.

Narodni poslanik i član Socijaldemokratske partije Srbije Ivan Bauer kaže da o sudbini Karića u vladajućoj koaliciji mora odlučiti isključivo Srpska napredna stranka.

- Poslanici Pokreta snaga Srbije su izabrani na listi SNS, tako da o njihovom učešću u koaliciji odluku može da donese samo SNS.

Foto: Republika

Poslanik SPS Milutin Mrkonjić kaže da je zatečen saznanjem o povezanosti Karića i Albanaca.

- Bogoljub je bio veliki rodoljub. Ne mogu da verujem. Posebno čovek koji je rođen na Kosovu, odrastao, živeo, radio. Užasno je da mu se potkrala takva greška. Moguće je da mu je neko to podvalio, meni je žao ako se to desilo, to nije dobro. Ako je to stvarno uradio, onda nema govora o koaliciji. Sa socijalistima ne, pod takvim okolnostima. Mi smo uvek imali dobru saradnju i nadam se da nas neće izneveriti. Mi smo članovi u grupi prijateljstva sa Belorusijom. Nepriznavanje Kosova je apsolutni prioritet i tu nema razgovora uopšte - objašnjava Mrkonjić.

Karić: Maliciozan i istruisan tekst

Bogoljub Karić ocenio je kao maliciozan i instruisan tekst u Srpskom telegrafu o postavljanju ispred njegovog kompleksa "Dana mol" u Minsku zastave samoproklamovane države Kosovo. U saopštenju za javnost, on ukazuje da se u tekstu nigde ne navodi da se u Minsku održavaju 2. Evropske igre, u organizaciji Evropskog olimpijskog komiteta, na kojima su među 4.000 učesnika i sportisti iz Srbije, ali i iz takozvane države Kosovo, koja je, kako navodi, godinama punopravna članica Međunarodnog olimpijskog komiteta. Karić je podsetio da je Olimpijski komitet Srbije prihvatio da učestvuje na Evropskim igrama, na kojima učestvuju i sportisti takozvane države Kosovo, i naveo da su organizatori istakli zastave svih učesnica na mestima za koja oni smatraju da su najreprezentativnija i najbolja za promociju takmičenja.

Odgovor redakcije Srpskog telegrafa Kariću čitajte u ponedeljak...

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading