Predsednik Srbije o aferi "mala matura": Ne brinu me učenici, brine me deo akademske javnosti koji podržava ideju da ne bude testiranja!

Autor: Republika

Vesti

20.06.2019

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gostujući u jutarnjem programu TV Pink, predsednik Srbije je govorio o ekonomskim rezultatima, o planovima, kreditima države, ali i o maloj maturi i curenju testova i mnogim drugim temama...

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Na pitanje novinara da komentariše skandal oko male mature i curenje testa iz matematike, predsednik je reako da se iz cele situacije može izvući tri zaključka.

- Tri zaključka možemo da izvučemo. Prvo, da neko u eri moderne tehnologije dozvoli da neko iz štamparije iznese papir, slika i izbaci na internet, to nije smelo da se dogodi. Drugo, nadležni organi utvrdiće ko je kriv i kako će odgovarati za učinjeno, ali roditelj koji je to uradio, biću slobodan da kažem da je u najmanju ruku neodgovorno. I treće, mene je zabrinula podrška dela akademske javnosti njihovim zahtevima, to što oni skidaju majice, da bi se svideli devojčicama, to je prolazno, odrašće, ali da deo akademske javnosti podržava ideju da male mature ne bude, to je mene zapanjilo - rekao je Vučić.

- Nemojte da proveravamo znanje?! A šta vi ljudi hoćete? Hoćete da ne radimo ništa, a da primamo plate? Šta je sledeći zahtev - upitao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Dragce

20.06.2019 07:27

Kazniti sve koji su učestvovali u ovom zločinu

miljana

20.06.2019 07:28

Kradja testova poslala je jasnu poruku kako se ne zeli nikakva provera, to nikako nije resenje mi moramo biti edukovani i ulagati u sebe ukoliko zelimo da imamo sve normalno u zivotu.

MIlan

20.06.2019 07:35

Najveća glupost je da čujem da deca neće da polažu i da ih roditelji podržavaju. Ovo što se desilo treba da se stidi svaki roditelj čije je dete bilo tamo i pravilo nerede...

Bata Kole

20.06.2019 07:35

Neko je samo hteo da podigne tenzije u državi,i stvori nestabilnost.