Tek da nešto kaže! Haradinaj: Srbija je smetnja za dijalog a ne takse, razgraničenje nije tema

Autor: Tanjug

Vesti

07.06.2019

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je nakon povratka iz posete Nemačkoj izjavio da se o temi podele nije uopšte razgovaralo jer ta tema više ne postoji. Haradinaj je na konferenciji za medije u kosovskoj vladi izjavio da diskusije o podeli Kosova tokom njegovih susreta sa kancelarkom Angelom Merkel i drugim zvaničnicima nije bilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Diskusija o toj temi nije nastavljena, jer ona više ne postoji. Naravno razume se da je u interesu Kosova da kažemo da je nastavak dijaloga i pronalaženje rešenje posao više strana kada je u pitanju samit u Parizu. Garantujem vam da niko neće pokazati prstom prema Kosovu - kazao je Haradinaj.

Ocenio je da je ova poseta doprinela drugom nivou saradnje sa Nemačkom o svim temama koje se tiču Kosova.

- Kosovo se tretiralo kao bilateralna država i to je napredak Kosova u odnosima sa jednom snažnom zemljom kako što je Nemačka. Ja se zahvaljujem kancelarki Merkel i drugim institucijama - rekao je kosovski premijer.

Rekao je i da je poznat njegov stav o taksama.

- Ona može biti ukinuta samo ako Kosovo bude priznato od strane Srbije. Nije taksa smetnja za dijalog, već nespremnost Srbije da se vrati dijalogu - kazao je Haradinaj.

On je potvrdio da je Nemačka još jednom rekla "da" procesu liberalizacije viza za građane Kosova i da radi na stavljanju na dnevni red pitanje viza na sastancima Evropskog saveta tokom ovo leta.

- Sada nam treba jedan ili više sponzora koji rade u pravcu liberalizacije viza, sada smo u fazi u kojoj nam je potrebna pomoć - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Sasa

07.06.2019 16:56

Navikao covek da lupa.

Helenalena

07.06.2019 17:11

Vreme je više da Prištini neko primorja da se ukinu takse.

Nk4

07.06.2019 17:12

Srbija je jedina koja zeli dijalog, dok Pristina cini sve da.minira svaki pokusaj dijaloga

miki

07.06.2019 17:35

Srbija zeli da se resi kriza na KiM dijalogom,ali Siptari to izbegavaju i za krajnji cilj imaju stvaranje Velike Albanije.