Vučić danas u Bratislavi: Pred NJIMA će govoriti o najvažnijim srpskim pitanjima

Autor: Republika

Vesti

07.06.2019

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas u Bratislavi na GLOBSEC 2019 Forumu gde će govoriti na dva panela.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

On će najpre govoriti na panelu o suštini dijaloga Beograda i Prištine, na kojem će, prema najavi organizatora, učestvovati i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, kao i presednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tači, te i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst, a moderiraće Metnju Karničnig, glavni dopisnik za Evropu lista "Politiko". 

Predsednika Srbije će zatim učestvovati na panelu "Zapadni Balkan: Udaljavanje od Evrope?", na kojem će govoriti i crnogorski predsednik Ðukanović, potpredsednica bugarske vlade zadužena za reformu pravosuđa i ministarka spoljnih poslova Ekatarina Zaharijeva, i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC).


Tokom boravka u Bratislavi, Vučić će imati odvojene bilateralne susrete sa v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom, senatorom i predsedavajućeg Odbora za unutrašnju bezbednost i vladine poslove Senata SAD Ronom Džonsonom, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Vučić će imati sastanak i sa rukovodiocem Odeljenja za Evropu i Evroaziju i članicom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Ivana

07.06.2019 07:08

Vucic svuda u svetu zastupa interese srpske interese.

Rajko

07.06.2019 07:11

Vreme je da se osudi bahato ponasanje Albanaca.Takse koje su uveli,moraju da se ukinu.Dosta je nas narod na KIM,trpeo albansku bahatost.Nadam se da ce razgovori biti korisni za Srbiju.

Dragana

07.06.2019 07:27

Doci ce i do sastanka sa Filipom Rikerom, mozda SAD konacno zauzmu i neutralan stav i nateraju Vladu u Pristini da ukine takse.

Sandra

07.06.2019 07:39

Zemlje regiona zele Srbiju da ukljuce u sto vise projekata, konferencija i da uvaze naseg predsednika i nas sveukupni napredak.