(VIDEO) Prijem povodom Dana Evrope, prisustvuje i predsednik Vučić

Autor: Tanjug

Vesti

09.05.2019

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom obeležavanja Dana Evrope, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici organizovao je večeras svečani prijem, kojem prištvuje i predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Svečanom prijemu u Kombank dvorani prisustvuju i premijerka Srbije Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri u Vladi Srbije Branko Ružić, Zoran Ðorđević, Goran Trivan, predstavnici Vojske Srbije, verskih zajednica, diplomatskog kora, između ostalih ambasadori SAD Kajl Skot i Velike Britanije Denis Kif, kao i predstavnici javnog života.

Nakon prijema, biće održan koncert dečjeg hora "Muzika nade" u pratnji muzičara Momčila Bajagića Bajage, Vasila Hadžimanova i drugih.


Na današnji dan obeležava se Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ali se ovaj dan obeležava i kao Dan Evrope i slavi kao rođendan Evropke unije.

 

 

Francuski ministar spoljnih poslova Robert Šuman je 9. maja 1950. predstavio svoju deklaraciju - Šumanovu deklaraciju, u kojoj je predložio stavljanje proizvodnje uglja i čelika u Francuskoj i Nemačkoj pod nadzor jedne institucije.


Taj dokument se smatra kamenom temeljcem onoga što će kasnije postati Evropska unija.

Inače, "Muzika nade" je projekat koji proteklih šest godina u Srbiji s uspehom sprovodi Music Art Project uz finansijsku pomoć EU, sa ciljem da muziku približi svakom detetu.

Do sada je u projektu učestvovalo 650 dece – učenika osnovnih i muzičkih škola kao i dece koja su se projektu pridružila preko centara za socijalnu pomoć – i više od 30 profesora koji su radili sa njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Marija Lazic

09.05.2019 18:04

Na današnji dan obeležava se Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ali se ovaj dan obeležava i kao Dan Evrope i slavi kao rođendan Evropke unije.

Mina

09.05.2019 18:11

Danas je veoma vazan i znacajan dan.Vazno je da cenimo slobodu,jer smo je tesko dobili,i zato moramo jacati bezbednost.

Gorana

09.05.2019 18:26

Srbija je pred vratima da udje u Evropu.

Luka

09.05.2019 19:03

danas je važan dan za Srbiju, jer slavi i Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, srpski narod jedan je od, proporcionalno svom broju, od pet najstradalnijih naroda u oba svetska rata...