Vučić: Most Surčin-Obrenovac će biti gotov do Svetog Nikole!

Autor: Tanjug

Vesti

03.05.2019

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici auto-puta E-763 od Surčina do Obrenovca

RepublikaFoto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici autoputa E-763

Predsednik Vučić je istakao da ovo deluje impresivno posmatrajući most.

On je okupljene upitao da li je potpisan novi ugovor sa Eksim bankom.

Vučić je rekao da Rusi dobro rade deo Pazova - Novi Sad naglasivši da kada se završi sve putovaće se sat i po vremena.

- Ponosan sam na sve koji učestvuju u ovom projektu. Ovde je Sava najšira i najdublja. Ja sam se dogovorio sa mojim kineskim prijateljima da će biti sve gotovo do Svetog Nikole - rekao je Vučić sa čim se složila ambasadorka Kine.

Vučić se obratio predsedniku opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću rekavši da je ovo realnost napravljena u njihovo vreme.  Čučković je dodao da su ostali još neki delovi da se spoje i da planiraju da pređu polovinom jula automobilima.

Foto: BEOINFO
Goran Vesić

Vučić je upitao da li je to moglo bez Kineza da se uradi, na šta je Čučković rekao da bi to teško moglo biti urađeno.

- Još da me nisu maltretirali ovi što uvode mere protiv Kine, bilo bi bolje - kazao je Vučić.

Obilasku radova prisustvuje i ambasadorka Kine Čen Bo, kao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor EPS-a Milorad Grčić.

Prema procenama na mostu je do sada završeno oko 94 odsto ugovorenih radova i preostalo je još oko 1,5 metara da se spoji.

Dinamika radova brža je nego što je očekivano, rekli su Tanjugu u Putevima Srbije.

Vučića su predstavnici Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, kao i Puteva Srbije upoznali sa tokom radova.

Foto: MUP Srbije
Ambasadorka Čen Bo

Predsednik je ambasadorku Kine zamolio da se ubrzaju radovi na deonici brze pruge Beograd - Stara Pazova, a Čen je rekla da će sve biti ubrzano i na vreme.

Kad je reč o radovima na mostu, do sada su postavljena sva 334 šipa na mostu, a svaki je prečnika 1,5 i dva metra.

Radovi su počeli 5. maja 2017. godine, a ugovorom je predviđeno da cela deonica Surčin - Obrenovac dugačka 17,6 kilometara bude gotova do 5. januara 2020.

Most, glavni betonski na ušću Kolubare u Savu, koji gradi kineska kompanija Čajna komjunikejšns konstrakšn, dugačak je 1.581 metar, širine 29 metara.

Raspon između stubova je 275 metara.

Vrednost radova na deonici Surčin - Obrenovac 233,67 miliona dolara.

Investitor su Putevi Srbije, a finansijer Vlada Srbije.

Taj projekat izgradnje autoputa Surčin - Obrenovac podrazumeva izgradnju četiri vozne i dve zaustavne trake, u ukupnoj širini od 29 metara.

RepublikaFoto: twitter.com/Cuckovicm
Miroslav Čučković

Deonica je podeljena na pet sektora. Pored izgradnje mosta, podrazumeva nadzvožnjak preko pruge Ostružnica - Batajnica, kao i dve petlje Surčin i Obrenovac.

Petlja Surčin povezuje novu trasu autoputa sa obilaznicom odnosno budućim bulevarom koji spaja novu trasu autoputa sa Bulevarom Tošin Bunar.

Predviđena je projektom nova petlja Obrenovac koja će povezati novu trasu sa deonicom Surčin - Obrenovac - Ub sa starim obrenovačkim putem.

Autoput Surčin - Obrenovac omogućiće spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Zajedno sa deonicama u izgradnji Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig ukupne dužine 50,2 km i već završenim deonicama Ub - Lajkovac 12,5 km i Ljig Preljina 40,3 km povezaće ceo potez autoputa od Beograda do Preljine u dužini od 120 km.

Foto: Tanjug

Auto-put kroz Grdelicu polovinom maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Auto-put kroz Grdeličku klisuru na Koridoru 10 biti otvoren 15, 16. ili 17. maja. 

Takođe, najavio je da će istočni krak Koridora 11 prema Bugarskoj biti otvoren za tri meseca.

- To sve menja sliku Srbije. Da se ljudi ponose, da vide koliko je Srbija napredovala, koliko može da ide brže, drugačije i uspešnije nego što je to bilo ranije - rekao je Vučić, posle obilaska radova na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici auto-puta E-763 od Surčina do Obrenovca. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Ana

03.05.2019 08:51

Predsednik ispunjava obecanja!

Daliborka

03.05.2019 09:01

Predsednik neumorno radi i polako ali sigurno ispunjava svoje obećanje. Srbija se izgrađuje.

Nenad

03.05.2019 09:01

Koliko je samo kilometara puteva izgradjeno za vreme ove vlasti, visese ni tacan broj ne zna.

Olga

03.05.2019 09:07

Divne vesti. Zasluzili smo.