(FOTO) Patrijarh Irinej obeležio krsnu slavu, prisustvovali Vučić i Dodik

Autor: Republika

Vesti

20.04.2019

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh srpski Irinej služio je danas na veliki hrišćanski praznik Lazareva subota arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Beogradu, a proslavi krsne slave patrijarha prisustovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodi Tv Hram.

RepublikaFoto: TV Hram
patrijarh Irinej proslavio Lazarevu subotu

Proslavi krsne slave patrijarha prisustvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, direktor BIA Bratislav Gašić, predsednik SANU Vladimir Kostić i brojni drugi predstavnici verskih zajednica, kulturnog i javnog života Srbije.

Liturgiji je prisustvovao episkop šabački Lavrentije, a sasluživao je episkop remezijanski Stefan, vikar patrijarha srpskog sa sveštenstvom Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Po završetku liturgije, svete tajne pričešha i održane besede u Patrijaršijskom domu presečen je slavski kolač, a po običaju je priređena i "trpeza ljubavi".

RepublikaFoto: TV Hram
patrijar Irinej i Milorad Dodik

Kolač je po tradiciji, u prisustvu domaćina patrijarha srpskog Irineja i brojnih gostiju, presekao episkop šabački Lavrentije.


Vladika Lavrentije je patrijarhu Irineju poželeo da slavu, u radosti i zdravlju, dočekuje sa sveštenicima i pastvom "na mnogaja i blagaja ljeta".
RepublikaFoto: TV Hram

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Miki

20.04.2019 17:44

Istinskom verom u Boga i u sebe, covek moze postici svoje ciljeve. Cilj naseg predsednika je bolja Srbija.

mirko

20.04.2019 18:05

Sretna slava,za jedinstvo drzave i crkve

Andjela

20.04.2019 18:19

Srecna slava! Svaka cast na gestu!

Maja

20.04.2019 18:49

Slike istinskih ljudskih vrednosti!