(FOTO) Srbi sa Kosova krenuli pešice na miting u Beograd

Autor: Republika

Vesti

15.04.2019

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa Srba sa Kosova i Metohije, koja je u petak krenula pešice ka Beogradu, kako bi prisustvovala skupu koji će biti održan 19. aprila u okviru kampanje "Budućnost Srbije", stigla je danas na Rudnik, gde ih je dočekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i preneo im poruku podrške građana Beograda i predsednika Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Marko Đurić ih dočekao na Rudniku

Ðurić je rekao da je na Rudnik došao kako bi Srbima sa KiM, koji pešače četvrti dan, preneo pozdrave građana koji im se dive, a koji će ih, kako kaže, raširenih ruku sačekati u Beogradu 19.aprila na skupu "Za budućnost Srbije".

- Čekamo njih kao kao što čekamo i celu Srbiju koja se bori za budućnost Srbije i koja želi da se o našoj zemlji odlučuje, a ne u stranim ambasadama i drugim centrima moći. Želimo da Srbijom upravljaju oni za koji će se boriti za KiM, za bolju ekonomsku budućnost i snažne i stabilne institucije - naglasio je Ðurić.

Zahvalio je Srbima sa KiM koji ulažu ogromnu snagu i energiju da pošalju poruku da se, kaže, svi zajedno u Srbiji složno borimo za bolju.

Kako je rekao, Srbi sa KiM svojim podvigom pokazuju da su spremni da se bore za budućnost Srbije i da ne žele da otadžbinu prepuste onima koji su je razarali i pljačkali u prošlosti i potpuno zanemarili srpske nacionalne i državne interese, posebno na KiM.

- Došao sam da im lično kažem da ih veoma poštujem i da im se divim jer znam da to nije nimalo lako i jednostavno. Prati ih loše vreme, kiša i vetar, svakog dana pređu između 25 i 40 km, danas im je jedna od najtežih deonica - kazao je Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Nenad Georgijev, jedan od 29 Srba sa KiM koji pešače do Beograda, zahvalio je Ðuriću što ih je obišao i dao snagu da nastave put kako bi 19.aprila bili u prestonici na skupu "Za budućnost Srbije".

- Želimo da podržimo predsednika Vučića koji vodi politiku da od Srbije stvori što jaču i ekonomski stabilniju državu i politiku koja je jedini garant opstanka i ostanka Srba na KiM - rekao je Georgijev.

Srbi sa KiM danas su prešli deonicu od Preljina do Rudnika, odakle su nastavili ka LJigu, a kažu da usput nailaze na podršku i gostoprimstvo u mestima kroz koja prolaze.

Dalibor Vukićević iz Leposavića kaže da su svi na broju, da niko nije odustao i da, osim žuljeva, od pešačenja nemaju većih tegoba.

- Naporno je, ali nije neizdrživo. Jedina prepreka nam je kiša, ali imamo kabanice - naveo je Vukućevuć i dodao da su za četiri dana prepešačili oko 140 km.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Zaputili su se peške ka Beogradu jer, kaže, svi veruju u politiku predsdnika Vučića za koju veruju da je najbolja za Srbe na KiM.

- Jedino njemu i u njega verujemo i to nas je ohrabrilo da krenemo - rekao je Vukićević.

Grupa je nastavila ka Ljigu noseći barjake sa zastavama Srbije, a na čelu kolone je transparent sa porukom "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića".

Srbi su se na put ka Beogradu uputili iz opštine Leposavić sa adminstrativnog prelaza Jarinje, a do glavnoga grada pešačili su preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrčajevaca i Preljine nastavljajući ka Ljigu i Stepojevcu do prestonice.

Na put ka Beogradu ispratili su ih predsednici privremenih organa opština Kosovska Mitrovica i Leposavić Aleksandar Spirić i Zoran Todić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Hana

15.04.2019 15:41

Svaka cast, vidi se ko se bori za bolju buducnost!

Raca

15.04.2019 15:41

Svaka cast, ovo je za svaku pohvalu!

Mija

15.04.2019 15:44

Srpski narod na KIM podrzava Predsednika,i ovaj gest govori i vise od reci.Pristojna Srbija ce pobediti.

nikola

15.04.2019 15:46

Ne moze nam niko nista...Ovo je hrabar,zahvalan i dostojanstven Srbin.Uvek smo uz vas.