Srpski narod i ja smo pobedili - stvorena je Republika Srpska: Evo šta je Karadžić poručio posle sramne presude

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2019

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovan Karadžić, posle presude kojom je danas osuđen na kaznu doživotnog zatvora, poslao je poruku koju je za RTRS iz Haga ispričao advokat i član tima odbrane Karadžića, Marko Sladojević.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radovan Karadžić

- Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade i hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve - preneo je Sladojević reči Karadžića, sa kojim je, navodi, posle presude razgovarao oko pola sata.

Prema rečima advokata, Karadžić je poručio da je jalova osveta Haškog tribunala i da mu, kao starcu, ne može ništa.

- Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću nikada prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kom su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas - Republiku Srpsku - poruka je Karadžića, kome je danas preinačena ranija presuda od 40 godina i izrečena kazna doživotnog zatvora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading