Da se ne zaboravi: 20 godina od NATO agresije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.03.2019

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će 24. marta, kada se navršava 20 godina od NATO agresije, u Nišu biti obeležana ta godišnjica na državnom nivou, uz moleban i vojnu paradu.

RepublikaFoto: Tanjug/V. Dimitrijević
Foto: Ilustracija

- Prošlo je 20 godina od NATO agresije na jednu suverenu zemlju, koja nije vođena samo bombama iz vazduha već je vođenja gotovo svim sredstvima, političkim i medijskim - rekao je predsednik za RTS. 

On je istakao da nije reč o bombardovanju, jer je to samo tehnički termin, već da je ono što se dogodilo bila agresija na jednu suverenu zemlju, koja to ničim nije zaslužila, a podnela je strašne žrtve. 

- Srbija, uprkos činjenici da nije vodila najpametniju i najmudriju politiku, ničim nije zaslužila to i nije odgovorna za NATO agresiju, a strašno je kakve je žrtve imala, od male Milice i Sare, do mnogih vojnika i policajaca koji su stradali, a koji su samo štitili zakon - kazao je predsednik. 

- Mi ćemo se na dostojanstven način u večernjim satima tačno na godišnjicu u Nišu, koji je bio više puta razaran, obratiti građanima. To će biti državna manifestacija, uz moleban koji će prirediti patrijarh Irinej i arhijereji srpske crkve - naglasio je on.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Dodaje da će pre toga biti organizovana vojna parada u Nišu, gde će građani moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, opremljenih i odevenih po najmodernijim standardima, osam do deset MIG-ova 29, i 19 novih helihoptera.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

- Srbija ozbiljno snaži, jača svoju bezbednost, svoju sigurnost. To je temelj daljeg snaženja naše države - rekao je Vučić i dodao da će biti nastavljen program izgradnju stanova za pripadnike vojke i policije i BIA, kao i da će se raditi na povećanju njihovih plata. 

On je pozvao Nišlije, jug i jugoistok Srbije da dođu da vide svoju vojsku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Marija

12.03.2019 12:29

Narod Srbije to nikad nece zoboraviti jer nicim izazvan Srbija je dozivela agresiju od NATO koju i dan danas oseca.

ceca

12.03.2019 12:40

gde da se zaboravi...kako stvari stoje cini mi se da ce nam se "osveziti pamcenje"!!!1

borko

12.03.2019 12:49

To se nikada,ali nikada neće zaboraviti.

Jasna

12.03.2019 12:52

I onda ce oni da nas ubede da nam zele pruziti podrsku i pomoc ,a sta su nam uradili. To se ne zaboravlja !