VUČIĆ: Albanci čekaju povoljan trenutak za napad na sever!

Autor: Tanjug

Vesti

02.03.2019

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da su prištinske vlasti optužbama na račun potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića želele da oslabe srpsku odbranu severa Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Vučić je u dnevniku RTS komentarišući izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da je proterao Radojičića kazao da su u Prištini znali da je Radojičić jedan od ključnih lica na tom području i kako je rekao, sada čekaju povoljan trenutak za napad na sever Kosova.

On je rekao da je zadovoljan što Srbija nije nasela na provokacije agenturne mreže.

Vučić je naveo da mu je jedan od čelnih ljudi jedne zapadne obaveštajne sluzbe saopštio da je pokušano kreiranje slučaja otvorenim laganjem da je Radojičić ubica.

- I dalje nemamo crvenu poternicu, nikako da dobijemo bilo šta - istakao je Vučić.

On je naveo da se nakon onoga što se dešavalo poslednjih nekoliko dana u Prištini, Tirani, u svetu, ali i u Beogradu pokazalo koliko je bio u pravu da smo svetlosnim godinama daleko od dogovora sa Prištinom.

Predsednik Srbije izjavio je danas da bi izlazak Srba iz kosovskih institucija bio krajnja mera, jer u tom slučaju Priština ne bi bila jedina odgovorna strana za ceo svet.

- Mi svoju poziciju u svetu držimo dobro, ako izađemo iz institucija oni će reći da ni Beograd ne poštuje Briselske sporazume - rekao je Vučić za RTS i dodao da bi u tom slučaju bilo jasno da sve što se radilo decenijama u postizanju mira ne postoji i da je otvoreno "bojno polje". 

On je rekao da smatra da bi trebalo sačekati 45 dana za tu odluku, kako bi se videlo šta će Albanci da urade sa taksama i da se tek onda hladne glave donose nekakve mere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Ana

02.03.2019 08:22

Srbija ce stititi svoj narod!

Aco

02.03.2019 08:32

Srbija je spremna i sposobna da se odbrani.

nikola

02.03.2019 08:49

Oni cekaju, ali nece da docekaju!

caca

02.03.2019 09:08

Srbija ce uvek biti uz svoj narod,i stitice ga ,ma gde da se taj narod nalazi!!!!