Stefanović: Hoćemo da obezbedimo da svaki oficir dobije mesto u Ministarstvu

Autor: Republika

Vesti

14.02.2019

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas, na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijskog univerziteta, da u ovoj visokoškolskoj ustanovi treba razviti sistem koji će obezbediti da diplomirani oficiri policije, kada izađu sa fakulteta, budu u potpunosti spremni za posao.

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Hoću da sistem bude drugačiji, da možda školujemo manje ljudi, ali da ovaj univerzitet bude više i dublje vezan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Da bude sistem koji će garantovati da će svaki student dobiti radno mesto u Ministarstvu u činu u kome je završio KPU - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je odlučno da reši problem koji datira  već 30 godina i hoće da uspostavi sistem u kome se na KPU gradi izuzetan oficir policije. 

- Hoćemo da uspostavimo sistem koji gradi izuzetnog oficira policije, koji ima veliko znanje, koji je imao priliku da jedan deo školovanja uči i od drugih kolega iz inostranstva, koji je prošao specijalističke obuke i koji poznaje najsavremeniju tehniku i tehnologiju - rekao je Stefanović. 

Ministar je poručio da od oficira policije očekuje da steknu znanja za rešavanje najsloženijih zadataka, ali i da umeju da razgovaraju sa decom i uče ih bezbednom ponašanju, da adekvatno reaguju u različitim situacijama, talačkim krizama, situacijama u kojim ljudi žele sebi da naude, da umeju da razgovaraju sa njima i ubede ih da postupe drugačije. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Kao novinu u radu KPU, ministar Stefanović je predložio uključenje profesionalnih  policajaca u nastavu, koji bi studentima preneli praktično znanje i iskustvo. 

Stefanović je istakao da je u poslednjih godinu i po dana posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobilo 420 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta. 

Reforme koje je sprovelo Ministarstvo, kako je naveo Stefanović, omogućile su da svaki pripadnik Ministarstva ima važnu ulogu u sistemu bezbednosti, 

kao i mogućnost da se tokom karijere školuje i napreduje isključivo zahvaljujući radu i rezultatima. 

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Dane Subošić istakao je da je ova visokoškolska institucija krajem prošle godine uspela da se  akredituje kao univerzitet.

RepublikaFoto: MUP Srbije

On je ukazao da je KPU podnela zahtev za članstvo u Konferenciji univerziteta Srbije i da očekuje skori prijem kao 18. članica tog uglednog tela. 

Rektor se zahvalio ministru Stefanoviću na prijemu u radni odnos u Ministarstvo studenata koji su diplomirali prošle godine na osnovnim studijama i izrazio nadu da će se politika zapošljavanja nastavi u ovoj i narednim godinama. 

Povodom Dana KPU, najboljim diplomiranim studentima ove visokoškolske ustanove uručene su srebrne značke ovog Univerziteta. 

U ime nagrađenih studenata Igor Čukić se zahvalio profesorima na prenesenom znanju i pravim vrednostima koje treba da neguju u budućem radu.

- Zahvaljujemo se ministru što je nama, koji smo zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dao priliku da pokažemo naše znanje i posvećenost policijskoj profesiji time što nam je omogućio prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova - rekao je Čukić. 

Čukić je u ime nagrađenih obećao da će ukazano poverenje opravdati i dati sve od sebe da poslove koji su im povereni obavljaju stručno, časno i predano.

U sklopu obeležavanja Dana Kriminalističko policijskog univerziteta otvoren je i kabinet informatike koji nosi ime dr Igora Uroša, prvog profesora na predmetu Osnovi informatike ove visokoškolske ustanove, koji je preminuo 2008. godine. 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Sonja

14.02.2019 16:07

Posao ceka sve nase mlade nade.

Milica

14.02.2019 16:26

Tako to radi Srbija

Nenad

14.02.2019 16:33

I treba, dugogodisnji rad i trud treba nagraditi...

Natasa

14.02.2019 22:37

Sve pohvale za ideju.