Vučić spremio ordenje za Dan državnosti: Visoka odlikovanja za Tozovca, Štefaneka, Jerotića...

Autor: Tanjug

Vesti

14.02.2019

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, jednim od najviših državnih ordena posthumno će biti odlikovan preminuli akademik Vladeta Jerotić, dok će Sretenjskim ordenom prvog reda biti ovenčan Narodni muzej u Beogradu, pišu "Večenje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Kako navode, među ličnostima koje će, povodom obeležavanja Dana državnosti, biti odlikovane su i proslavljeni glumac Mihailo Miša Janketić, hirurg ginekolog Milan Milenković sa Instituta "Karolinska" u Stokholmu, koji je prvi u Srbiji izvršio operaciju presađivanja materice, kao i estradni umetnik Predrag Živković Tozovac. 

Na spisku dobitnika, ističe list, nalazi se i Davor Štefanek, osvajač olimpijskog zlata u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije. 

Njima će visoka priznanja na Sretenje uručiti predsednik Aleksandar Vučić na ceremoniji u zdanju Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu, dodaje list. 

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Vladeta Jerotić

U Andrićevom vencu objašnjvaju da će država, povodom Sretenja, posthumno odati priznanje radu akademika Vladete Jerotića, "koji je tokom svoje plodne karijere ostavio dubok trag u srpskoj medicini, psihologiji, teologiji i književnosti". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zoi

14.02.2019 19:33

To je ogromna cast!

BIN

14.02.2019 22:40

Velika cast za svakog ko dobije orden.

pljuckavac

15.02.2019 06:56

Ovakve veličine treba nagraditi i pamtiti svakodnevno.