TAJKUN SE IZVUKAO I ZA OVO DIVLJAŠTVO: Na sudu dokazano da su Đilasove gorile polomile nos devojčici, a današnja vlast plaća odštetu!

Autor: Tanjug

Vesti

06.02.2019

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd dužan je da plati 100.000 dinara maloletnoj T. Dž. iz Beograda, jer ju je radnik obezbeđenja Skupštine grada, u vreme kad je gradonačelnik bio Dragan Ðilas, udario u lice i naneo joj povrede nosa, prenose beogradski mediji.

RepublikaFoto: Betaphoto
Dragan Đilas

Do incidenta je, kako navodi list, došlo tokom protesta izbeglica 2013, kada je telohranitelj tadašnjeg gradonačelnika "otvorenom šakom udario u lice desetogodišnju T. Dž". 

Porodice izbeglica s Kosova, među njima i porodica T.Dž, došle su ispred Skupštine grada da iskažu nezadovoljstvo zbog toga što im je u kolektivnom centru u Resniku isključena struja. 

Gradonačelnik je pozvao predstavnike protesta da uđu u Skupštinu, međutim, i nekolicina drugih građana je želela da uđe pa je došlo do guranja i komešanja i radnik obezbeđenja Skupštine udario je tada desetogodišnju devojčicu šakom po licu. 

- Njoj je odmah krenula krv iz nosa, zbog čega je pozvana Hitna pomoć. Devojčica je, pokazuje izveštaj lekara, danima imala otok i bolove, a prema rečima njenog oca V. Dž., izvesno vreme nije mogla da diše na nos - navedeno je u tekstu.

V. Dž. je na sudu izjavio da su stajali ispred Skupštine grada i čekali da im se neko obrati kada je došao Dragan Đilas i rekao im "da njega ne interesuje što su oni izbeglice, da oni tu nemaju šta da traže i da se sklone". 

Takva izjava je revoltirala sve prisutne i oni su s decom krenuli da uđu u Skupštinu grada. Tada je došlo do incidenta sa obezbeđenjem Skupštine grada, kojem je tada naloge izdavao Dragan Đilas.

RepublikaFoto: Wikipedia
Mesto na kojem se desio incident

- Čim je video da je T. potekla krv, uspeo je da je izvuče iz gomile sa strane. T. je bio povređen nos, imala je napuknuće hrskavice i bila je zbrinuta u Hitnoj pomoći, ali nije zadržana na bolničkom lečenju. Stavljena joj je imobilizacija na nos, koju je držala narednih nekoliko dana i u narednih 15-20 dana nije mogla da diše na nos. Psihičke posledice su bile intenzivne, osećala je strah, budila se i plakala u snu - kazao je između ostalog otac devojčice na suđenju, a navedeno je u predmetu.

I ostala dva svedoka u predmetu Zoran Vuletić i Branko Terzić kazali su na sudu da je "ponašanje gradonačelnika Đilasa bilo veoma bahato".

List navodi da Đilas nije odgovarao na njihove pozive, a za razgovor nije bio raspoložen ni otac devojčice. 

- Nisam raspoložen da pričam o svemu tome, niti da se prisećam. Ni moja ćerka ne želi da se ta tema pokreće - kazao je V.Dž.

Inače, Gradskoj upravi dopis koji potvrđuje da je izgubila spor u ovom slučaju, stigao je 31. januara 2019. te je Grad u obavezi da isplati 60.000 dinara na ime pretrpljenih fizičkih bolova i 40.000 dinara na ime pretrpljenog straha. 

Na ime parničkog postupka Grad će morati da plati 84.500 dinara, navedeno je u presudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Tina

06.02.2019 08:16

Đilas je bezosećajan i nikada nije pokazao nešto dobro i pametno. Nikada ga građani nisu ni zanimali kao ni budućnost ovog naroda.

Kaja

06.02.2019 08:50

Djilas narod vidi samo kao robu koju ce da iskoristi za svoje ciljeve, a kako narod zivi to ga ne zanima.

Nevena

06.02.2019 08:51

Navikao Điki da se izvlači...

Dehan

06.02.2019 08:55

Ovako nesto je za svaku osudu