Boškov mafijaš spremio vešala: Teški krimos osuđivan 7 puta, a ovo je njegov dosije!

Autor:

Vesti

05.02.2019

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadar Boška Obradovića Kosta Latinović, osuđivan zbog teških dela poput otmica i koji je poznat policiji kao saradnik vođa rakovičkog klana Zorana Uskokovića Skoleta i Nebojše Stojkovića Stojketa, organizovao je nošenje vešala na protestima opozicije održanim u subotu.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Kosta Latinović

Na demonstracijama Saveza za Srbiju koji je osnovao Dragan Đilas vešala je nosio maloletni simpatizer Dveri N. P., dok je uz njega bio Slobodan Glišić, blizak saradnik šefa tog pokreta.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva, u beogradsku policijsku upravu 29. novembar priveden na saslušanje maloletnik koji je nosio vešala, kao i Glišić, koji je stao uz njega.

- Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo rasna i druga diskriminacija - rekla je portparolka tužilaštva Irena Bjeloš, a za to delo propisana je kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za teže oblike od šest meseci do pet godina zatvora.

Interesantno je da je tokom saslušanja Glišića i N. P. u MUP 29. novembar juče došao i nekadašnji član predsedništva Dveri Srđan Nogo. Upravo je on nedavno uputio otvorenu pretnju smrću premijerki Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću, i to baš vešanjem na Terazijama (pogledaj okvir).

BOGAT DOSIJE

Prema obaveštajnim podacima Latinović, organizator cele akcije, osuđivan sedam puta, a u njegovom dosijeu navode se dela poput otmica, prevara, krađa i nanošenja lakih telesnih povreda. Prema obaveštajnim podacima, prijatelji i saradnik rakovičko-miljakovačkog klana privođen je 2004, a na teret se stavljalo podstrekivanje na ubistvo i druga krivična dela. U saopštenju MUP iz te godine piše da privedeni Slaven Jelić i Nikola Vujović, koji su se dogovorili da ubiju M. Š., koga je Jelić upoznao u zatvoru u Švedskoj.

RepublikaFoto: Republika
Boško Obradović sa Slobodanom Glišićem

Vujović je formirao ekipu za kontinuirano praćenje M. Š., u kojoj je bio i Latinović. Oni su tada privedeni sudiji zbog sumnje da su učestvovali u dogovorima za likvidaciju.

Zanimljivo je da je ćerka Koste Latinovića Kristina bila na listi pokreta Dveri za odbornike, a na društvenim mrežama postoji njena slika sa jedne od tribina gde je bila učesnik zajedno sa Srđanom Nogom.

Reakcije

Ana Brnabić, premijerka

Od subote politika SZS je bez sumnje politika linča. Pretnje koje su bile verbalne kreću da budu realne, fizičke. Ova vešala su poslednji trenutak da se svi zajedno probude

Nela Kuburović, ministarka pravde ministarka pravde

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

Sramno je što se jedan od najstrašnijih događaja u novijoj istoriji, vešanje Srba, rodoljuba od strane nacista na Terazijama, koristi danas da bi se zastrašili politički neistomišljenici

Siniša Mali, ministar finansija

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

Ovo je prvi put posle 78 godina da su se pojavila vešala na Terazijama. To nije ni dobra politika ni dobar primer, a posebno nije ono što Srbiji treba u ovom trenutku

SVE JE TO PLASTIKA

Ubrzo po privođenju onih koji su nosili vešala, Savez za Srbiju Dragana Đilasa, u kome su prvobitno tvrdili da im je vlast podmetnula vešala, objavio je saopštenje u kome se nijednim slovom ne osvrću na to ko je vešala nosio.

Umesto toga SZS je nevešto pokušao da preokrene priču navodeći da je "reakcija vlasti preterana jer takvi performansi ne odražavaju ideje zbog kojih se protesti održavaju".

- Maketa vešala je bila napravljena od plastičnih vodovodnih cevi i izazvala je preteranu reakciju vlasti i pokazala stepen njene panike - naveli su u saopštenju.

Uhapšen čovek koji je pretio Vučićevom sinu

Državna sekretarka u MUP Srbije Biljana Popović Ivković rekla je juče da je uhapšena i osoba naoružana automatskim oružjem koja je pretila vešanjem sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lažovi: Optužili sportistu da je nosio vešala

Sportista i MMA borac iz Niša Aleksandar Stojičić, koji je na društvenim mrežama označen da je u subotu nosio improvizovana vešala na protestima opozicije "Jedan od pet miliona" u Beogradu, kaže da je zaprepašćen i šokiran takvim navodima i tvrdi da u vreme protesta nije bio u Srbiji.

U izjavi za Tanjug rekao je da od 28. januara u Nemačkoj, gde je i sada na pripremama za sledeći sportski nastup, te da 2. februara nije bio u Beogradu.
- Fizički nisam bio u Srbiji, a kamoli na nekakvim protestima - naglasio je Stojičić.

Vukov saradnik podržao vešala na protestu

Vladimir Gajić, šef pravnog saveta Narodne stranke i desna ruka Vuka Jeremića, podržao je nošenje vešala na protestu u Beogradu! On je na svom Tviter nalogu napisao da mu nije jasno koje je to krivično delo nošenje lažnih vešala.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vuk Jeremić

- A koje je krivično delo "nošenje vešala" i to lažnih? Baš me zanima - napisao je on, na šta je dobio pitanje nekoliko pratioca kako je moguće da bilo ko zdravog razuma može da podrži nešto tako primitivno.

OD NOGA JE KRENULO

Ideju o vešanju lansirao je u oktobru poslanik Dveri Srđan Nogo. U izjavi koja je objavljena i na Jutjub kanalu Đogo je naveo da je prema njegovim saznanjima Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima i da, "ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje i obešen Aleksandar Vučić".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Legionarii

05.02.2019 15:55

Ovo bre sve sami kriminalci!

Beogradjanin979

05.02.2019 16:04

Mislim da bi trebalo da odgovara za ovakvo ponasanje.

Beogradjanin979

05.02.2019 16:06

Opozicija u Srbiji je i sacinjena od istih ili slicnih kao sto je ovaj Kosta. Ti samo zele vlast na silu.

Beogradjanin979

05.02.2019 16:07

Ponasanje Koste Latinovica je za svaku osudu.