Otkrivamo ko je Dejan Čokić, vođa protesta u Mladenovcu

Autor: Republika

Vesti

31.01.2019

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Čokić, perjanica Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza, organizuje proteste drugu nedelju za redom u Mladenovcu.

RepublikaFoto: Republika
Dejan Čokić

Koliko je Čokić, inače bivši predsednik opštine Mladenovac, mario za dobrobit građana a koliko za lični džep, najbolje znaju sami Mladenovčani, a o tome svedoče i brojne krivične prijave protiv Čokića.

Za ime Čokića, koji poziva Mladenovčane preko društvenih mreža da izađu na proteste i da "pokažu da postoje", vezuju se brojne afere počev od toga da su 2012. sve opštinske službe u Mladenovcu sipale gorivo na pumpi čiji je on vlasnik, preko toga da je Agencija za borbu protiv korupcije donela preporuku za njegovo razrešenje sa funkcije i da je pravosnažno osuđen na osam meseci zatvora, odnosno uslovno na godinu dana, zbog neprijavljivanja ogromne imovine koju poseduje, a koju je prema čaršijskim pričama u međuvremenu i proćerdao.

Pored brojnih istraga o njegovom čerupanju opštinske kase, između ostalog Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Čokića zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa nezakonitim otuđenjem objekata na Koraćičkoj banji, tačnije đačkog internata i prostorija MZ Vlaška.

Foto: facebook.com/Dejan Berić

Njih je Čokić narodski rečeno "preprodao" trećim licima. I to su samo od neke od malverzacija teških više miliona sa kojima se Čokić dovodi u vezu.

Dileme da li Čokić zaista brine o Mladenovčanima ili pokušava ponovo da ih obmane kako bi se ponovo dočepao opštinske kase i nastavio sa punjenjem džepova prosto ni nema.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading