Raskrinkan posle više od 2 godine: Karić prevarant, slagao da ga je Putin odlikovao!

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

12.01.2019

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U laži su kratke noge! Posle više od dve godine konačno je razotkriveno - ruski predsednik Vladimir Putin nije odlikovao Bogoljuba Karića Ordenom Aleksandra Nevskog, kao što se biznismen hvalio 2016. Potvrda Bogoljubove prevare stigla je i od njegovog rođenog brata Dragomira Karića.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bogoljub Karić

- Bogoljub nikada nije dobio taj orden! Predsednik Vučić spada u red retkih državnika kojima je Putin uručio tako visoko odlikovanje. Vučić je podigao srpsko-ruske odnose na najviši nivo od postojanja dva bratska naroda - priznao je Dragomir odgovarajući na pitanja Srpskog telegrafa.

Međutim, od Bogoljuba nismo dobili objašnjenje. Prekjuče nam je odgovorio na poziv, ali je rekao da je u avionu i prekinuo vezu pre nego što je do kraja saslušao zašto ga zovemo. A juče nam se nije javljao niti odgovorio na poruku koju smo mu tim povodom poslali.

Bogoljub Karić se, podsetimo, 28. novembra 2016. na svom Fesjbuk profilu pohvalio visokim priznanjem i zahvalio šefu ruske države.

- Hvala predsedniku Putinu na Ordenu Svetog Aleksandra Nevskog za zasluge i otadžbinu, koji mi je dodelio. I Srbija i Rusija su za mene otadžbine i zemlje koje uvek nosim u srcu gde god se nalazio. Srbi i Rusi kao bratski narodi treba da učvrste svoj odnos kroz međunarodnu saradnju i poslovanje, za šta se naša kompanija i zalaže - napisao je tada Karić.

Foto: facebook.com/Bogoljub Karić
Crno na belo! Post koji je Karić u međuvremenu obrisao

Tada je objavio i fotografiju na kojoj stoji kraj Putina, ali sada se i za tu sliku može postaviti pitanje da li je montirana.

Međutim, pregledom njegovog Fejsbuk profila, na kome je, sudeći po broju objava i fotografija, skoro svakodnevno aktivan, videli smo da je pomenuta objava obrisana.

Podsetimo, Karića je najpre uz zid saterao ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin objavom da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi Srbin koji je od šefa ruske države Putina dobio Orden Aleksandra Nevskog, a potom je njegov brat priznao da je sve izmišljeno.

Šestorica odlikovanih

Orednom Aleksandra Nevskog, prema zvaničnim podacima, do sada je odlikovano šest Srba. Među njima su osnivač ruske obaveštajne službe grof Sava Vladislavić Raguzinski, srpski general u austrijskoj vojsci s početka 19. veka baron Petar Duka, Karađorđe, kraljevi Milan Obrenović, Aleksandar Prvi Karađorđević i radikal Nikola Pašić. Jedan od odlikovanih je i Petar II Petrović Njegoš.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading