SKANDALI KOJI SU OBELEŽILI 2018: Ko je vedrio i oblačio u godini za nama

Autor: Republika

Vesti

01.01.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa se bolje ne pamti u godini za nama, kao skandali, prevare, malverzacije, politička muljanja i podvale. Akteri skandala koji su obeležili 2018. godinu su političari i jedna osoba koja je godinu posvetila opozicionom političkom angažmanu. Pogledajmo ko se našao na listi kao akter najskandaloznijih događaja...

RepublikaFoto: Fotomontaža/Srpski telegraf/Tanjug/AP

Ubistvo Olivera Ivanovića

Vest o ubistvu Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice odjeknula je kao bomba 16. januara ove godine, a zločin ni posle 11 meseci intenzivne istrage nije rasvetljen, već je postao, možemo reći, kamen spoticanja u ionako zategnutim odnosima Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ðurić: Tači da kaže ime i prezime ubice i da čvrste dokaze, a ne da širi laži

Pored toga što još uvek nema osumnjičenih za atentat na lidera Građanske inicijative SDP, javnost nije upućena ni dokle je stigla istraga. Dok Priština na čelu sa Tačijem pokušava da svali krivicu na Beograd, poturajući lažne vesti i provokacije da se ubica nalazi u Beogradu, dotle taj isti tači odbija saradnju sa Beogradom u paralelnoj istrazi ovog ubistva. 

Hapšenje Marka Đurića na Kosovu

Hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, kao najgoreg kriminalca 23. marta, od strane pripadnika specijalnih jedinica ROSU i kordona kosovske policije, može da se označi kao još jedan od najvećih skandala u ovoj godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

FOTOGRAFIJE BRUTALNOG HAPŠENJA NA KOSOVU: Đurića hapsili kao kriminalca

Nakon što je uprkos navodnoj zabrani ulaska na teritoriju Kosova, Đurić ipak odlučio da u pratnji još dvoje zvaničnika iz Beograda, održi sastanak sa pripadnicima Srpske liste u okviru unutrašnjeg dijaloga, on je u toj nameri ne samo osujećen, već i žestoko ponižen. 

Pripadnici ROSU upali su u prostorije Mitrovačkog dvora, izveli Đurića sa lisicima na rukama kao teroristu, nakon čega je iz Kosovske Mitrovice prebačen u Prištinu, a zatim deportovan nazad u Srbiju, preko prelaza Merdare.

Ovaj gnusan čin imao je za cilj samo jedno - a to je da ponizi Srbiju i srpski narod na Kosovu, što su i mesecima kasnije, vlasti u Prištini, nastavile da dokazuju.

Vuk Jeremić u međunarodnom kriminalu 

Kako je stranka Vuka Jeremića počela da se raspada zbog njegove bahatosti i troškarenja, ovog opoziconara sačekao je skandal kada je nedavno bio primoran da pred američkim sudom objašnjava svoje veze sa Patrikom Hoom, bivšim ministrom policije Hongkonga, koji je krajem prošle godine uhapšen zbog pranja novca, korupcije i malverzacija.

Foto: Privatna arhiva
Tokovi novca između Vuka Jeremića i Patrika Hoa

O svemu tome Srpski telegraf je jedini izveštavao sa ovog suđenja u Njujorku...

Izgleda da je Jeremić, dok je bio predsedavajući Generalne skupštine UN, vešto koristio svoju poziciju, upoznavao brojne svetske moćnike, a onda ih spajao sa privrednicima (i obrnuto), koji su ta poznanstva pretvarali u unosne, ali kriminalne poduhvate. Sada bi ta njegova "naivna" politka mogla da osramoti i Srbiju.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Vuk Jeremić u pratnji advokata ispred suda u Njujorku

Ho je proglašen krivim za sedam od osam tačaka optužnice, a izricanje presude zakazano je za 15. mart 2019.godine.

Uvođenje taksi na srpsku robu

Nakon što Kosovo nije primljeno u Inerpol, Ramuš Haradinaj je rešio da se revanšira Beogradu, pa je 21. novembra doneo odluku kojom su takse na robu iz Srbije povećane za 100 posto. Ova šokantnu odluka izazvala je potpuni haos među narodom na Kosovu, a Haradinaja u ovoj suludoj ideji više ne podržava ni sam Hašim Tači, koji se plaši gubitka podrške međunarodnih isntitucija. 

Iako je prvobitno delovalo kao hir premijera tzv. države Kosovo, takse su i dalje na snazi, a Haradinaj je nedavno medijski poručio srpskim vlastima i premijerki Ani Brnabić da takse neće biti ukinute dokle god "Beograd bude delovao protiv Prištine". 

Od kada su uvedene takse, robe gotovo da nema na rafovima, vlada nestašica hrane i lekova, cene skaču iz dana u dan, a da stvar bude gora, EU osuđuje odluku ali ne radi ama baš ništa povodom skandalozne samovolje Prištine i ne planira da stane na kraj šiptarskom ludilu. 

 

 

Sergej Trifunović - najskandaloznija ličnost godine 

Propali glumac sa ponosom može da ponese titulu najskadaloznije ličnosti na društvenim mrežama. Trifunović nema koga nije isprozivao na svom Tviteru, počevši od aktuelne vlasti, predsednika Vučića, pa do ćerke Zorana Đinđića, koju je opleo pošto mu je očigledno zasmetalo što je angažovana u Vladi Srbije. A odskoro više nije dobar ni sa kolegama glumcima, pa se nedavno u jednom od svojih Tviter obračuna prepucavao i sa Milošem Bikovićem.

Prepucavanje i prozivke su svakodnevni način komuniciranja Trifunovića sa svetom, a ni vređanja mu nisu strana, pa je bez blama, predsednicu Skupštine Maju Gojković, nazvao "fuksom".

Lista ljudi kojima se zamerio je poduža, ali to nije sve što smo u ovoj godini videli od njega. 

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

OVO JE ZA ZATVOR! SERGEJ OBRTAO NOVAC BOLESNE DECE!

Da je čovek od skandala, pokazala je i nedavna afera u njegovom humanitarnom fondu "Podrži život", kada je isplivalo da Trifunović skuplja novac za lečenje devojčice kojoj je lečenje već obezbeđeno.

Skandal prvog reda Trifunović je opravdao time da novac koji je uplaćen neće nestati, već će se prikupljati i raspoređivati drugoj deci kojima je potrebno lečenje. A kako smo ekskluzivno prvi pisali, čak 15 miliona dinara skupljeno u Trifunovićevoj fondaciji, dalje je prosleđivano na račun slovenskog investicionog fonda, koji je u narednim mesecima vratio fondaciji samo 10 miliona. Šta je sa ostatkom nije se saznalo, niti je Trifunović želeo transparentno da objasni način na koji troši novac skupljen od donacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading