Predsednik Srbije o uzrocima velike nervoze lidera opozicije: Ovo je prava pozadina protesta!

Autor:

Vesti

26.12.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predstavnici opozicije su nervozni jer više ne mogu da pljačkaju "Telekom" i iznose pare u poreske rajeve. Zato i organizuju proteste u Beogradu i izazivaju histeriju", poručio je juče Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije je gostujući na TV Pink ocenio da opozicija ide na sve ili ništa i otkrio razloge za to:

- Iza nervoze i pritiska opozicije stoji jačanje "Telekoma Srbije", odnosno to što više ne mogu da pljačkaju tu kompaniju i državu. Smetalo im je kada je "Telekom" kupio kablovskog operatera "Kopernikus", a nije ušao u medije na taj način. Kada je ušao u to, jedini spas i način da mogu da sruše "Telekom" bio im je da kupe Prvu i B92. Nisu uspeli i zato histerija i nervoza. Nestaju im stotine miliona evra na tržištu. Moraju da dođu na vlast, pa proizvode krize gde ih nema.

Vučić je poručio i da "Telekom" nije više ovca za šišanje, koju će lako da pobeđuju, da imaju u njoj svoje ljude, koje postavlja "Dajrekt medija", a koji rade za SBB u "Telekomu" i uništavaju "Telekom".

- "Telekom" se sada ponaša tržišno i ne daje više njima da iznose pare u Luksemburg, Holandiju, Maltu... - rekao je Vučić.

ROSU NE SME NA SEVER

Vučić je poručio da je jedina istina da jedinice ROSU mogu da uđu na sever Kosova samo uz dozvolu Kfora i saglasnost srpske zajednice.

RepublikaFoto: youtube.com/RED EAGLE
Jedinica ROSU

- To je puna istina, a druga je stvar ako NATO hoće to da prekrši - poručio je Vučić i istakao da je dogovor o tome podrazumevao izričito da nema dugih cevi na severu Kosova.

ZVAO SAM KOLINDU DA JOJ ČESTITAM

Vučić je rekao da je siguran da sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović može još mnogo toga zajedno da uradi, ali da će biti potrebno još mnogo vremena, te istakao da se preksinoć čuo sa njom i čestitao joj Badnje veče.

RepublikaFoto: Tanjug
Kolinda Grabar Kitanović i Aleksandar Vučić

 

- Čuo sam i šta je govorio Tomislav Žigmanov, kao predstavnik hrvatske zajednice u Srbiji, i zahvalan sam na njegovoj korektnosti - naveo je predsednik.

KRIMINALCI IZ CRNE GORE SAD PUCAJU PO BEČU

Srbija izvozi ideje, a ne pucače i ubice, odgovorio je Vučić na kritike predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da je Srbija zaoštrila situaciju sa zemljama u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pucnjava u Beču kada je ubijen Vladimir Roganović

- Zaoštrili smo situaciju tako što su neki od ljudi koji drugačije misle od Đukanovića, a neki od njih misle drugačije i od mene, hteli da uđu u CG da iznesu svoje mišljenje, da obiđu svoje kuće, pa nisu mogli. A na osnovu kog akta? Razlika je u tome što mi ne dozvoljavamo ulazak u Srbiju kriminalcima - poručio je Vučić.

Dodao je da se "oni sad ubijaju po Beču", da smo znali to i zato smo im i zabranili ulazak u Srbiju.

MENI ĆE PRVOM DA SE PROVERAVA IMOVINA

U Srbiji će uskoro biti usvojen zakon o poreklu imovine i želim da budem prvi na kome će taj zakon biti primenjen, poručio je Vučić i ukazao da će se konačno videti ko je lopov, a ko tajkun.

- Želim da budem prvi kome će biti ispitano poreklo imovine - i moje i moga oca i moje majke. Ali želim da se poreklo imovine ispita i drugima - rekao je Vučić i dodao da će biti prilika da se utvrdi da li je njegov otac kriv što je za 30 godina rada stekao kuću u Jajincima, kao i da se pokaže da li su neki mogli da steknu 500 miliona evra.

ISTRAŽIVANJE: OPOZICIJA IZGUBILA POLA GLASAČA

Deo opozicije zna da nikada nisu bili slabiji, kao i da SNS nikada nije bio jači, naglasio je Vučić.

RepublikaFoto: twitter.com/visnja034

- Oni i padaju iz meseca u mesec. Pre šest meseci zajedno su imali 22-23 odsto, danas nešto više od polovine od toga, njih deset, 15 odsto zajedno - preneo je Vučić rezultate poslednjeg istraživanja javnog mnjenja.

JEREMIĆ POTPISAO DA SE DAJE 100.000 DOLARA MIŠKOVIĆEVOM LOBISTI

Vučić je juče obelodanio poverljivi ugovor koji je potpisao Vuk Jeremić 2011. godine, kao ministar spoljnih poslova, a na osnovu kojeg je Vlada Srbije plaćala usluge agencije "Podesta", koju je kasnije angažovao i Miroslav Mišković, čak 100.000 dolara mesečno. Sve to na ime "dodatnih aktivnosti u razgovorima sa državnim organima SAD".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Vučić je pokazao dokument kojim je tadašnji premijer Mirko Cvetković odobrio ugovor koji je kasnije potpisao Jeremić.

O najavama da će naredni protest opozicije koji je zakazan za 29. decembar imati cilj da se izazove incident, predsednik je istakao da niko nema računa da napravi incident, posebno jer zna da oni koji vode te proteste imaju hrabrost samo za sitne siledžijske akte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
zdjurdjevic

26.12.2018 08:29

Da li je to onaj Minmistar informisanja koji je doneo Zakon o informisanju koji je predstavljao osnov za ubistvi vašeg kolege Slavka Ćuruvije.

vitki

26.12.2018 15:08

Bice hapsenja.

Ela

26.12.2018 15:38

Misevi se poplasili.

Waffenruhe

26.12.2018 17:26

Oni nista vise ne znaju sta hoce.