Novi mejlovi lidera opozicije: Đilas delio milione "Telekoma"

Autor:

Vesti

26.12.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde su se vrtele milijarde ili u igri bili strani investitori, tu je bio i Dragan Đilas!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Kako pokazuju mejlovi koje danas objavljujemo, u nastavku ekskluzivnog serijala, tadašnji gradonačelnik vedrio je i oblačio po Srbiji i bio direktno uključen u poslovanje najvećih državnih kompanija, čijim je čelnicima delio savete, ali i naloge. Za sve to vreme razvijao je i svoj biznis, prihodujući na desetine i stotine miliona evra.

Iz prepiske koju objavljujemo jasno se vidi da je Đilas aktivno učestvovao u radu "Telekoma", kadriranju u toj kompaniji, njihovim investicijama, kupovini Arene, kupovini deonica od Grka... Vidi se i kako su "Telekomovi" milioni deljeni sportskim klubovima i savezima. 

Podsetimo, mejlovi koje je slao i primao Đilas u vreme dok je vodio grad, a objavljivali smo ih prethodnih dana, pokazuju i da je bio vlasnik Pressa i maltene uređivao taj list, kako su se u njegovim firmama obrtali milioni, ali i šta misli o Vuku Jeremiću, Borisu Tadiću...

Foto: Srpski telegraf

PROBLEMI SA DRŽAVOM SVE VEĆI

"Izvini što te davim, problemi 'Telekoma' sa državom sve su veći, a slabo ko ima sluha, pa makar da se požalim". Ovim rečima počinje mejl upućen Draganu Đilasu, od kojeg je jedan od tadašnjih čelnika državne kompanije tražio savete, podršku, mišljenje kako da postupi. Prepiska sa upravom srpskog telekomunikacionog giganta otkriva da Tadić ignoriše probleme koje ova kompanija ima, međutim, tu je Đilas, koji piše da nema ideju šta može da se radi, ali "valjda neko od njih ima"

PRODAJE DEONICE I PLASIRA MILIONE

I još jednom, gde su milioni, tu je Dragan Đilas. Za otkup akcija "Telekoma" od grčkog telekomunikacionog operatera OTE opet se pita gradonačelnik. Ništa čudno, tako valjda treba. Takođe, kada "Telekom" treba na ime sponzorstva da plasira milione sportskim klubovima i savezu, opet glavnu reč ima Đilas.

Foto: Srpski telegraf

ŠEF PRAVNE SLUŽBE VAM JE DEBIL

Đilas u mejlu, koji po običaju ceo kuca samo velikim slovima i potpisuje se sa JA, objašnjava čoveku iz "Telekoma" da im je šef pravne službe debil, a sve povodom prepreka koje su se pojavile u projektu "Telekomovog" ulaska u TV Arena. Gradonačelnik, usput, daje i savet da se jedan od nezadovoljnih članova "Telekomovog" tima pusti da ode što pre jer o njemu "ionako nemam neko mišljenje".

 KRAJ SERIJALA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rade

26.12.2018 09:03

Ne razumem tužilaštvo što to ne sankcioniše?ili svi tu imaju umešanost"nezavisno sutstvo"nema tu priče za revanšizmom.Onda ajmo Svi u kriminal pa kad nas otkriju svi u glas politički neistomišljenici?!?!

Petar

26.12.2018 10:42

A znači tako se "prihodovalo"? Svima nam je bilo jasno da je Đilas štetočina, ali kad vidimo ovakve dokaze, jasno je da je to bezobzirni samoživi mrak od osobe!