ĐURIĆ: Čekam da vidim neke rezultate Suda za zločine OVK!

Autor: Tanjug

Vesti

09.12.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, povodom navoda medija o optužnicama protiv Rustema Mustafe, zvanog "komandant Remi", pred Specijalnim sudom u Hagu, kaže da se ne usuđuje da očekuje bilo šta od tog međunarodnog suda dok ne vidi da daje neke rezultate.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Ðurić podseća da su mediji pisali i pre pet, 10 i 15 godina o tome da će se ovi ili oni zlikovci i teroristi iz OVK naći pred pravosuđem.

- Nažalost, rezultat toga je da se za 20 godina, koliko traje agonija našeg naroda na KiM, niko od njih nije našao na sudu u smislu da bude i kažnjen, da bude proglašen krivim - kazao je Ðurić za Prvi program Radio Beograda.

I oni koji su se makar i kratko zadržavali pred Haškim tribunalom ili nekim drugim sudovima, naglasio je on, to im je uglavnom bila "prolazna stanica da operu biografiju i da umesto vođa i komandanata terorističke OVK, mogu da zasednu u fotelje političara i političkih predstavnika kosovskih Albanaca".

- I još da imaju sertifikat od Haškog tribunala da su oslobođeni svake krivice, iako za neke od njih znamo da su lično uklonili više od 10 svedoka svojih zločina, a da ne govorimo o tome koje zločine su sami počinili. Prema tome, ne usuđujem se da očekujem bilo šta od tog međunarodnog suda dok ne vidim da daje neke rezultate - rekao je Ðurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Marija

09.12.2018 12:55

Sud protiv zlocinca iz OVK tesko da ce nesto i preduzeti jer zlocinci svo vreme do sada ubijali su svedoke.

anatodorovic

09.12.2018 12:56

Međunarodna zajednica treba da reaguje na vreme dok ne bude kasno i spreči katastrofu.

Iki

09.12.2018 13:11

Треба их јавно вешати!!!

Kole

09.12.2018 13:14

To cekamo svi da vidimo, dokle je pravda stigla...