Stefanović povodom slučaja odbornice Dveri: Opozicija pokušava da relativizuje nasilje!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.12.2018

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras, povodom slučaja odbornice Dveri Jelene Ðorđević, da deo opozicije pokušava da relativizuje i skloni od očiju javnosti "činjenicu da se zločin nad ženama dešava u njihovoj organizaciji".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Stefanović

Stefanović je rekao da ukoliko se ispostavi da su tačne tvrdnje odbornice Dveri Jelene Ðorđević da joj je lider te stranke Boško Obradović pretio nasiljem, onda je Obradović potpuno ogrezao u nasilje. 

Ministar unutrašnjih poslova smatra da je reč o veoma ozbiljnim optužbama. 

Podsetio je i da je o tom slučaju progovorio i Srboljub Mickić, koji je rekao da ga je Obradović, sa još jednim licem, angažovao i zatražio da "prebije ovu ženu, jer je napustila njihovu odborničku grupu". 

- Imamo dve osobe, koje su međusobno nepovezane. Ðorđević koja je trebalo da bude žrtva, i čoveka koji je trebalo da bude njen dželat, egzekutor. Pravi egzekutor je Boško Obradović, ako je ovo tačno - rekao je Stefanović dodajući da je na tužilaštvu u Nišu da utvrdi da li su te tvrdnje tačne. 

- Ako je ovo tačno, onda je Boško Obradović čovek koji je potpuno ogrezao u nasilje - dodao je on.

Stefanović smatra da je reč o slučaju koji nije usamljen i ne može da se opravda, ali da drugi lideri opozicije, poput Dragana Ðilasa, pokušavaju da ga relativiziju i odbrane Obradovića. 

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Boško Obradović

On je dodao da Savez za Srbiju ima istoriju nasilja nad ženama. 

U tom kontekstu, podsetio je da su članici Republičke izborne komisije Maji Pejčić, Boško Obradović i Srđan Nogo zavrtali ruku, na upad u kancelariju predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, te na napade na premijerku Anu Brnabić koju je, kako je rekao, Srđan Nogo hteo da veša, a Veselinović da siluje. 

Ukazao je i da je Sergej Trifunović Gojkovićevu nazvao fuksom, te na "užasan incident u realizaciji "Dveri", kada su napadnute novinarke tv Pinka koje su radile svoj posao. 

- Šablon nasilja u našem društvu su, nažalost, mnogo češće sprovodili ovi ljudi nego ma ko drugi u Srbiji - rekao je Stefanović. 

Na pitanje kako komentariše to što protest u Beogradu predvodi onaj kojeg je Jelena Ðorđević označila kao nalogodavca, on kaže da su Ðilas i drugi članovi te koalicije od početka pokušavali da relativizuju nasilje, te da je Ðilas rekao da se iznose nepotkrepljene činjenice. 

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković na meti nasilnika

- Ako je nešto činjenica ono je činjenica. On kaže: ''Siguran sam da su neistinite optužbe protiv Boška Obradovića''. Kako to znate, je l'' ste Vi tužilac, je l'' ste Vi sudija? Kako ste vi presudili već? Dragan Ðilas odlučuje da li je Boško Orbadović kriv ili nije - rekao je Stefanović. 

On je dodao da vidi kakav bi bio šablon kada bi opozicija bila na vlasti - tukla bi svakog ko im se suprotstavi, a Ðilas bi "politički određivao da li su krivi".

- Sad pokušavaju da činjenicu da se taj zločin nad ženama dešava u njihovoj organizaciji relativizuju, umanje i sklone od očiju javnosti - rekao je Stefanović. 

S druge strane, kako je naglasio, vlast je svako nasilje osudila, a policija je uhapsila nasilnike. 

Stefanović je dodao da očekuje oštre kazne za sve koji su vršili napade, i na opoziciju i na vlast, ali je naglasio da ne smeju da postoje dupli standardi i da se umanjuje nasilje nad ženama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Mitar Odović

09.12.2018 07:23

Nasilje treba osuditi i svako onaj ko sprovodi nasilje, mora da odgovara.

dajanica

09.12.2018 07:29

Opozicija trazi svoju sansu u eskalaciji nasilja.

Oliver

09.12.2018 07:51

Glavni cilj opozicije je da pokusa da izazove nered na ulicama i da to iskoristi kako bi se docepali vlasti i drzavnog novca.

Saša

09.12.2018 07:54

Neka ih sve najoštrije osude.