ŠUTANOVAC: Mamin goblen je najskuplja stvar koju imam

Autor: Lidija RADOVANIĆ

Vesti

08.08.2017

07:29 >> 07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac u intervjuu za Srpski telegraf poručuje da je ubeđen da se protiv njega vodi orkestrirana medijska hajka.

RepublikaFoto: Tanjug
Šutanovac: Kao što i veliki broj porodica poseduje umetničke slike na zidovima, tako i moja porodica

Kako tvrdi, nije tačno da bilo šta krije od građana Srbije. Posebno ističe da je među retkim političarima koji redovno prijavljuju imovinu.

Pisalo se prethodnih dana da imate ličnu ušteđevinu od 300.000 evra na raznim računima.

- Te informacije o finansijskom stanju moje porodice su potpuna neistina. Fabrikuju se laži u istim onim medijima u kojima je konstruisana afera "pašnjak", a koja je, kao što vidite, sada i pravosnažno pala na sudu. Imajući u vidu da od samog početka bavljenja politikom sve finansije uredno prijavljujem, apsolutno podržavam i zagovaram usvajanje zakona o poreklu imovine političara. Siguran sam da bi takav zakon podržali poslanici DS.

U medijima su objavljeni tekstovi u kojima se tvrdi da vi i vaša supruga imate skupocene slike, nakit... Piše i da imate oružje. Da li je to tačno i šta od oružja imate?

- Za mene je goblen moje majke najskupocenija stvar, tako da ne znam odakle vam klasifikacija "skupocene". Kao što i veliki broj porodica poseduje umetničke slike na zidovima ili nasleđeni nakit, tako i moja porodica. Međutim, što se oružja tiče, moraću da vas razočaram, reč je o oružju koje sam dobio na poklon kao ministar odbrane i koje je uredno prijavljeno. Hteo sam apsolutno sve da prijavim kako neko sutra ne bi rekao da nešto nisam prijavio. Optužuju me jer poštujem zakon. Prosto neverovatno! 

Najavili ste izlazak na ulice od septembra. Da li planirate demonstracije koje bi, poput 5. oktobra, mogle da dovedu do promene vlasti?

- Bilo je dovoljno da u kratkom vremenskom periodu dobijem pohvale o svom ministarskom mandatu od predsednika vojnog sindikata, oslobađajuću presudu Apelacionog suda, i da nakon toga najavimo da Demokratska stranka sprema veliku turneju po Srbiji, pa da se opet aktivira medijska mašinerija i organizuje velika hajka. Javili su mi dobronamerni ljudi da će vrlo brzo krenuti napadi na mene i DS. Mogu da mi prete i hapšenjem, ali me to neće sprečiti da pozovem građane na ulicu jer je to jedino mesto na kome možemo da razgovaramo. 

Koga iz opozicije vidite kao podršku na tim protestima?

- Svi koji su saglasni sa politikom DS su, kao i uvek do sada, dobrodošli da razgovaraju sa nama.

Da li je realno da opozicija na izbore za gradonačelnika izađe u jednoj koloni?

- Ne bavimo se kolonama. Umesto toga, u ovom trenutku razrađujemo ozbiljne planove za odgovorno vođenje grada.

Ko bi bio na čelu te (tih) kolone?

- Nama nije važno ko će biti na čelu, ali ono što nam je važno je da ponudimo najbolji tim za Beograd, koji će ga ponovo pokrenuti i vratiti u svet.

Da li ste odlučili ko će biti vaš kandidat za gradonačelnika?

- Razgovaraćemo, naravno, i o tome, ali verujemo da je mnogo važnije od pitanja ko će sa kim pitanje ko će s čim, to jest ko će i kakva rešenja da ponudi za probleme građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading