Kaznite fašizam, ustaštvo i odgovorne za zločine nad Srbima: Palma o genocidu koji još traje

Autor: Tanjug

Vesti

04.08.2017

09:01 >> 08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Marković Palma pozvao je Nemačku, Evropsku uniju i SAD da prestanu da o tome ćute i da kazne odgovorne za zločin nad Srbima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U Hrvatskoj se non-stop dešava nešto što podseća na Oluju

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je danas da je vojno-policijska akcija hrvatskih snaga Oluja bila genocid nad srpskim narodom koja, kako je rekao, i danas traje i pozvao Nemačku, Evropsku uniju i SAD da prestanu da o tome ćute i kazne fašizam, ustaštvo i one koji su odgovorni za zločin nad Srbima.

U Hrvatskoj se svake nedelje dešava nešto što podseća na Oluju s početka avgusta 1995. godine.

Marković, koji je predsednik Jedinstvene Srbije, članice vladajuće koalicije, i poslanik u parlamentu kaže da se to vidi kroz proustaške poruke, sprečavanje povratka ljudi i imovine i diskriminaciju na razne načine.

- Poslednji ekonomski napad na Srbe i Srbiju kroz povećanje taksi na kontrolu voća i povrća iz Srbije sa 12 na 280 evra, čime je prekršen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Čini mi se da Hrvatska sve to što radi radi uz odobrenje Evropske unije čiji je član - naveo je Palma u izjavi Tanjugu.

Podseća da je Haški tribunal oslobodio odgovornosti komandante genocida zvanog Oluja, generale Gotovinu i Čermaka, pod čijom komandom je proterano gotovo sve srpsko stanovništvo iz tadašnje Krajine, njih oko 300 000, a ubijeno 2 500 ljudi, od čega 1500 civila.

- Danas u Jasenovcu postoji tabla sa ustaškim znakom, u Hrvatskoj se održavaju mise za Antu Pavelića, Srbi se i dalje prekrštavaju kao u vreme Alojzija Stepinca, ulice i trgovi nose imena ustaških velikana, ustaškog pevača Tompsona plaća država Hrvatska da peva u Slunju na Kordunu, gde su sve Srbe pobili u prošlom svetskom i poslednjem građanskom ratu i zapalili i oteli svu srpsku imovinu - naveo je Marković.

Marković kaže da ove reči ne upućuje Hrvatskoj jer, kako kaže, ona i ne krije svoje proustaško i antisrpsko opredeljenje. Ove reči, kaže, upućuje pre svega Nemačkoj, a zatim i Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

- Kaznite fašizam i ustaštvo i one koji su odgovorni za zločine nad Srbima u poslednjem građanskom ratu. Oluja je genocid, Tuđman je završio ono što je Pavelić započeo, a vi ste onda ćutali i sada ćutite i još pokušavate da proglasite Stepinca svecem. Vratite se na temelj Evropske unije, a to je antifašizam - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading