SAVO GLUMI HUMANISTU! POKLANJA SIĆU, A TROŠI HILJADE EVRA! Zar u opoziciji misle da smo travu pasli?

Autor: Lj. M. - E. S. T.

Vesti

21.06.2024

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odrekao se odborničke naknade od 350 evra, a onda objavio fotografiju s Evropskog prvenstva

SAVO GLUMI HUMANISTU! POKLANJA SIĆU, A TROŠI HILJADE EVRA! Zar u opoziciji misle da smo travu pasli?

Foto: Printscreen/Instagram

Savo Manojlović, direktor pokreta Kreni-promeni, glumi humanistu za Oskara. Odbornička grupa ovog pokreta napustila je Skupštinu grada Beograda i saopštila da će odborničke nadoknade od 40.000 dinara uplaćivati u humanitarne svrhe.

Istovremeno, Manojlović, kog finansiraju NVO Džordža Soroša i Rokfeler fondacija, pohvalio se fotografijama iz Nemačke, gde je pratio reprezentaciju Srbije, što je već životni stil koji košta na hiljade evra, pa bi mu pozavideli i neki bogataši.

Ovo ne čudi političkog analitičara Dejana Miletića jer slađe je uzimati od Rokfelera i Soroša nego nadoknadu od oko 350 evra iz grada Beograda.

- Sve ovo deluje jeftino. Skreće se pažnja suvišnim gestovima, ovo je neka želja da se dodvori biračima, da pokaže narodu da može i bez para, a istina je da uzima daleko više na drugoj strani. To je negde i putokaz u kom smeru razmišlja ta grupacija i kakvo će biti njihovo delovanje, pre svega u interesu onih koji ga finansiraju, a ne građana - poručuje Miletić.

Foto: Dejan Zivadinovic

Dejan Miletić

Inače, Manojlović je nakon verifikacije mandata i napuštanja Skupštine grada Beograda saopštio da se oni neće učestvovati u radu, ali i da se neće odreći odborničkih mandata da ne bi pripali vladajućoj koaliciji. Da napuste Skupštinu odlučili su jer tvrde da su se desile neregularnosti prilikom lokalnih izbora 2. juna, kad ih je SNS potukao do nogu.

Na konstitutivnoj sednici Nikola Nikodijević je četvrti put zaredom izabran za predsednika gradskog parlamenta. On je za narednu nedelju najavio sednicu na kojoj će se birati gradonačelnik i gradsko veće. Potom je u planu sednica na kojoj će se odlučivati o budžetu grada Beograda za 2024. Tom prilikom Nikodijević je pozvao odbornike koji su napustili sednicu da se vrate.

Foto: Tanjug

Nikola Nikodijević

- Mislim da je najbolje da razlike u mišljenjima sučelimo u institucijama grada i Skupštini grada Beograda. Naravno da ne možemo svi da razmišljamo isto i da podržavamo istu politiku. Ali te razlike u mišljenjima su dodatni kvalitet u radu gradskog parlamenta i one čine da donosimo bolje i kvalitetnije odluke - rekao je Nikodijević.

Svi Manojlovićevi gresi

- predao izborne liste za izbore, koje nisu bile dobro popunjene, iako je doktor pravnih nauka
- išao po opštinskim upravama, svađao se s obezbeđenjem i gurao
- kleo se u pobedu na izborima
- izgubio, pa zakukao na neke izborne nepravilnosti
- čim nije po njegovom, preti građanskom neposlušnošću

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Filip

21.06.2024 20:23

Savo Manojlović pokušava da glumi humanistu prebacujući odborničku nadoknadu u humanitarne svrhe, ali istovremeno troši na hiljade evra na luksuzna putovanja. Očigledno je da se radi o pokušaju da se dobije popularnost uz minimalan lični gubitak, dok pravi trošak snose donatori poput Soroša i Rokfelera.

Ilija

21.06.2024 20:30

Savo je običan manipulator.

Lea

21.06.2024 20:31

Od Sava nas više ništa ne može iznenaditi.

Iva

21.06.2024 20:32

Narod sve vidi kakvim se prevarama opozicija bavi.