KAO ŠTO JE NAGORNO-KARABAH JERMENIJA, KOSOVO JE SRBIJA: MARIN LE PEN i njena stranka pred osvajanjem vlasti u Francuskoj - podržavaju suverenitet Srbije!

Autor:

Vesti

17.06.2024

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pobede nad Makronovom partijom u Evropskom parlamentu, Nacionalno okupljanje preti da osvoji većinu glasova na predstojećim izborima u Francuskoj. Da li je to dobro za Srbiju?

KAO ŠTO JE NAGORNO-KARABAH JERMENIJA, KOSOVO JE SRBIJA: MARIN LE PEN i njena stranka pred osvajanjem vlasti u Francuskoj - podržavaju suverenitet Srbije!

Foto: Privatna arhiva, Tanjug/AP

Francuska stranka Nacionalno okupljanje, koja je trijumfovala na izborima za Evropski parlament, ugrozila je Makronovu partiju. Evroposlanik srpskog porekla, Aleksandar Nikolić, istakao je u razgovoru za "Večernje novosti" da ova stranka ima dosledan stav o pitanju suvereniteta.

"Kao što želimo da Jermenija zadrži svoj suverenitet koji je izgubila u Nagorno Karabahu, kao što želimo da Ukrajina zadrži svoj suverenitet, isto tako želimo da Srbija zadrži svoj suverenitet na Kosovu", poručuje Nikolić čija je porodica, inače, poreklom iz sela Mijatovac, između Ćuprije i Jagodine.

Govoreći o ciljevima partije Marin Le Pen u Evropskom parlamentu, Nikolić navodi da oni žele zaustavljanje talasa migracija, kao i promenu politika s ogromnim brojem normi koje otežavaju život poljoprivrednicima. Ideja im je i povratak produktivnosti industrije, izmena politike energetskog tržišta i omogućavanje članicama da građanima struju prodaju po ceni proizvodnje.

"Problemi su slični na celom kontinentu. Migracije, ekonomski pad, dezindustrijalizacija. Evropa praktično ne postoji u novim tehnologijama. Nameravamo da ostvarimo i tehnološku dekolonizaciju, zajedno sa migracijom koju današnja EU ohrabruje da bi nadoknadila slab natalitet. Za njih su građani samo brojke. A ljudi imaju kulturu, vrednosti, shvatanje onoga što je dobro i loše. Vrednosti jednog Francuza ili Srbina nisu iste kao onih koji danas dolaze iz, na primer, muslimanskih zemalja Afrike u kojima se primenjuje šerijat", navodi Nikolić.

Sagovornik "Večernjih novosti" uverava da je rezultat na izborima za Evropski parlament između ostalog i reakcija na želju Emanuela Makrona da pošalje vojsku na teritoriju Ukrajine.

"Uvek smo isticali da su pregovori najbolji način da se postigne mir, uz davanje oružja Ukrajini da može da se brani na svojoj teritoriji", zaključuje Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Saturnija

19.06.2024 19:11

Dobro je za Evropu. Dobro će biti i za Srbiju.