SKANDAL NA SEDNICI SB UN: Vjosa dovela silovane žene da svedoče o navodnim srpskim zločinima

Autor:

Vesti

22.04.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić predstavlja Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK.

SKANDAL NA SEDNICI SB UN: Vjosa dovela silovane žene da svedoče o navodnim srpskim zločinima

Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug News Agency official

Lažna predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani dovela je silovane žene na sednicu SB UN o Kosovu da svedoče o navodnim srpskim zločinima.

Očekuje se snažan odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U Njujorku je danas počela sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će biti predstavljen šestomesečni izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a, na kojoj Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić.

Sednica je počela sa malim zakašnjenjem u 16.13 po srednjeevropskom vremenu. Prištinskoj delegaciji je zabranjen ulazak u salu.

- Dozvolite mi da vas podsetim da je ova hitna sednica održana na zahtev Republike Srbije, da su privremene institucije na tzv. Kosovu predvođene Aljbinom Kurtijem prouzrokovale tenzije. Srbija je Savetu bezbednosti UN predstavila sve što se dogodilo, pravno nasilje, fizičko nasilje i selektivno targetiranje Srba na KiM. Svi članovi SB UN su procenili da su naši argumenti i podnete žalbe bili u skladu sa činjenicama - rekao je Vučić na početku sednice.

Redovni šestomesečni izveštaj o radu Misije UN na Kosovu i Metohiji predstavlja specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica UNMIK-a Karoline Zijade.

Specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica UNMIK-a Karoline Zijade izjavila je danas da primena sporazuma Beograda i Prištine dogovorenih u Briselu nikad nije bilo hitnije pitanje, koje može da pomogne da se spreče nove krize i zaustave nizovi kriza. Ona je na početku sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se predstavlja šestomesečni izveštaj UN o KiM rekla da je to od najvećeg značaja za obe strane i da one moraju da budu posvećene tome.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Radoš

22.04.2024 16:44

Kakvi su to manipulatori i lažovi, ceo vek se tako ponašaju, od navodnih nacionalnih trovanja još 90-ih do današnjih dana. A nisu oni ni krivi nego ono koji ih podržavaju.

Ljubicica

22.04.2024 16:48

Vučić se u UN bori za pravdu srpskog naroda. Srbija je ponosna na vas!

dana

22.04.2024 17:04

Lazima i manipulacijama Pristine nema kraja, nadam se da ce svet konacno uvideti cime se bavi Pristina i da ce je konacno sankcionisati.

Ena

22.04.2024 17:24

Ovo što rade predstavnici tzv. Kosova je nedopustivo i neprimereno, pa čak i ako imate podršpku najmoćnijih Zapadnih sila. Sramota za sve koji su učestvovali u ovome.