CELO LETO SAM PROUČAVAO JOKIĆA DA BIH IGRAO PROTIV NJEGA! NBA AS ISKRENO: Morao sam da ga pratim i van terena

Autor:

Sport

22.04.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"To je mentalna igra"

CELO LETO SAM PROUČAVAO JOKIĆA DA BIH IGRAO PROTIV NJEGA! NBA AS ISKRENO: Morao sam da ga pratim i van terena

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, izaziva oduševljenje, ne samo među navijačima, već i među bivšim NBA zvezdama poput Dvajta Hauarda. Fenomenalni srpski centar se ističe na terenu i ove sezone, što ga je svrstalo među zvanične kandidate za MVP titulu zajedno sa Šajom Gildžus-Aleksanderom i Lukom Dončićem.

Nekadašnji NBA as koji je doneo nesvakidašnju odluku da karijeru nastavi na Tajvanu gde je sada, prisetio se duela sa Jokićem u konferencijskom finalu 2020. godine, kada su njegovi Los Anđeles Lejkersi trijumfovali nad Nagetsima rezultatom 4-1. Međutim, od tada se mnogo toga promenilo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jokić i Hauard

- Volim Jokića, te godine sam se taman vratio kako bih igrao protiv Denvera. Proučavao sam njegovu igru, znao sam šta je trebalo da radim protiv njega. To je mentalna igra. Celo leto sam ga proučavao. Gledao sam klipove, sve što je radio. Naučio sam kako da radim neke stvari poput njega, ne da bih ja to mogao da radim, već da bih znao šta da uradim da ga zaustavim - rekao je Hauard i dodao:


- To je mentalni aspekat igre koji ljudi čak i ne shvataju, posebno zašto sam bio tako dobar u odbrani. Mnogo sam ga proučavao, ali i njegov mentalitet, šta je radio van terena. Dok smo bili u onom mehuru, to sam radio. Gledao sam njegove snimke svakog dana. Inače, pratim sve igrače, šta čine na terenu kako bih imao tu mentalnu prednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading