SAD JE SVE JASNO, NIKOLA JOKIĆ ĆE BITI MVP: NBA liga objavila da Srbina vidi kao najboljeg

Autor:

Sport

22.04.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I preostala dvojica finalista imaju impresivne brojke, ali Srbinove su neverovatne.

SAD JE SVE JASNO, NIKOLA JOKIĆ ĆE BITI MVP: NBA liga objavila da Srbina vidi kao najboljeg

Foto: Denver Nuggets/X

Nikola Jokić biće MVP NBA lige! Iako to još nije zvanično, jasno je da ima najveće šanse jer je NBA liga objavila trojicu finalista za MVP nagradu u sezoni 2023/24, među kojima su se našli Nikola Jokić, Luka Dončić i Šaj - Gildžes Aleksander. Imajući to u vidu, jasno je da je Srbin najbliži da treći put osvoji laskavu titulu.

Jokić, koji je već četvrtu sezonu zaredom finalista, trenutno ima najbolje izglede da osvoji svoju treću MVP nagradu, nakon što je prošle sezone zauzeo drugo mesto iza Džoela Embida. Sa prosečnim učinkom od 26,4 poena, 12,4 skokova i devet asistencija, Jokić je bio ključni igrač u vođenju Denvera do drugog mesta Zapada, dok trenutno u četvrtfinalu vodi sa 1:0 protiv Los Anđeles Lejkersa. Drugi susret igra se u noći između ponedeljka i utorka.


S druge strane, Šaj - Gildžes Aleksander je iznenađenje među finalistima. Njegovo ime je iznenadilo mnoge, ali njegova sjajna igra u noći između nedelje i ponedeljka, gde je predvodio Oklahomu do vođstva od 1:0 protiv Nju Orleans Pelikansa, jasno pokazuje zašto se našao među finalistima. Tokom sezone, Gildžes Aleksander je beležio impresivnih 30,1 poena, 5,5 skokova i 6,2 asistencije, što ga čini jednim od najdominantnijih igrača ove sezone.

Tu je i Luka Dončić, koji takođe ima impresivan prosek. On je generalno bio najbolji u ligi gledajući prosek, sa neverovatnih 33,9 poena, 9,2 skokova i 9,8 asistencija. Njegova izuzetna konzistentnost i sposobnost da ostvari dvostruki-dvostruki učinak svake večeri, čine ga ozbiljnim konkurentom za ovu prestižnu nagradu.

Očekuje se da će konačna odluka biti saopštena tokom plej-ofa, a ljubitelji košarke širom sveta nestrpljivo iščekuju da vide ko će od trojice finalista odneti ovogodišnju MVP nagradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading