"ONI JESU NJIHOVA "BEBA" I UVEK ĆE DA IH PODRŽAVAJU": Siniša Mali o trenutnoj situaciji "o tome Vučić govori već danima"

Autor:

Vesti

14.04.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U emisiji je istaknuto da se osporava fiskalno funkcionisanje Republike Srpske, uz naglašavanje da postoji strah od proširenja krize.

"ONI JESU NJIHOVA "BEBA" I UVEK ĆE DA IH PODRŽAVAJU": Siniša Mali o trenutnoj situaciji  "o tome Vučić govori već danima"

Foto: Printscreen/PINK

Potpredsednik Vlade Srbije, Siniša Mali, kao gost emisije "Hit Tvit", izneo je stav o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici, ističući da je politički motivisana. On je naglasio da postoji pokušaj proširivanja teme na celu Bosnu i Hercegovinu, kao i obnavljanje teze o genocidnoj tvorevini Republike Srpske. Nenad Stevandić je dodao da će usvajanjem ove rezolucije biti otvorena Pandorina kutija, ne samo na Balkanu, već i širom sveta, te da su prekršeni svi kodeksi međunarodnog prava.

- Ovo je NATO igranka i Nemačka se pere za zločine u Drugom svetskom ratu, 50.000 ljudi je manje važno od 8.000 - kaže Stevandić i dodaje da se plaši da bi kriza mogla da se proširi.

U emisiji je istaknuto da se osporava fiskalno funkcionisanje Republike Srpske, uz naglašavanje da postoji strah od proširenja krize. Dragana Mitrović je istakla da je Nemačka tri puta počinila genocid, u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i tokom intervencije NATO. Dodatno je istaknuto da glavni politički cilj opravdanja NATO agresije na Jugoslaviju i omogućavanje prijema Kosova u UN, stvarajući laži koje bi mogle ući u udžbenike istorije.

- Čini se da je glavni politički cilj opravdanje NATO agresije na Jugoslaviju, da se izmaknu temelji Republike Srpske, da se omogući prijem lažne drževe Kosovo u UN i mi ne možemo da dozvolimo širenje takve laži, da tako nešto uđe u udžbenike iz istorije - istakla je Mitrović.

Siniša Mali je naglasio da su postupci državne administracije dovoljno jasni, te da je situacija teška i kompleksna. Pohvalio je i zahvalio Jeremiću na svakoj pomoći, uz isticanje da će Srbija dati sve od sebe. 

- Vučić je danas govorio i postupku Jeremića i zahvalio mu se na tome, jer je svaka pomoć dobrodošla. Situacija je teška i kompleksna, o tome predsednik govori već danima... Velika zahvalnost Jeremiću i svakome ko može da pomogne - rekao je Mali, te dodao da će Srbija dati sve od sebe.

 Takođe je naglasio da ulazak tzv. Kosova u SE otvara Pandorinu kutiju, te da su izjave predsednika uvek bile usmerene ka miru i stabilnosti.

- Izjave predsednika su uvek bile usmerene na mir i stabilnost... Najradije bih pričao o povećanju plata i penzija i novim investicijama, ali oni žele da sve nas vrate u prošlost. Vidite da nemaju rešenje za krizu koja se dešava u Ukrajini, i onda ajde d se iživljavamo na jednoj maloj Srbiji. Ako ste pratili izlaganje predsednika Vučića, videli ste sa koliko je gorčine govorio o takozvanim partnerima i prijateljima... Imamo interese Srbije, borićemo se i imam neki osećaj da smo uvek popuštali da se nađe kompromis i sačuva sigurnost - rekao je Mali.

Mali je istakao da su sukobi globalni i da se dešavaju na svim stranama, te da bi svi trebalo da sačuvaju hladnu glavu

- Oni jesu njihova "beba" i uvek će da ih podržavaju - kaže Mali.

On dodaje da njima neće biti lako da iznesu pobedu u GS UN, kao ni u SE.

Takođe je izneo utisak da naše službe ne rade dovoljno, te da bi trebalo primeniti mere represije kao što to radi Priština. Naglasio je da Srbija treba da se kandiduje za nestalnog člana Saveta bezbednosti, ističući borbu za mir i stabilnost, kao i otvorene granice i saradnju.

- Sa tzv. partnerima ćemo hladno, pogledajte sinoć napad Irana na Izrael. Sukobi su globalni, na sve strane se nešto dešava. kada bi svi sačuvali hladnu glavu bilo bi lakše, ali na žalost nije tako.

Siniša Mali kaže da je utisak da naše službe ne rade dovoljno da i mi primenimo mere represije kao što to Priština radi, poslednji put u slučaju Srećka Sofronijevića.

- Skinute su rukavice. Godinama se borimo za mir i stabilnost, otvorene granice, da radimo zajedno. I posle svega toga, neko krene direkt jedan u SE, drugi hajmo sada o Srebrenici, vi kažete gospodo, pa mi nismo vreća za udaranje, mi ćemo sada da se borimo. Velike se stvari dešavaju, sukobi su globalni na sve strane se nešto dešava. Kada bi svi razmišljali o miru bilo bi lakše - rekao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (7)

Loading
DS

14.04.2024 22:30

Vazan je i jedan zivot. Ali zasti nije genocig Jasenovac i Oluja.

Katarina Ilic

14.04.2024 22:31

Jedini koji moze da drži mir i stabilnost je Vučic,uz politiku koju vodi,sve će biti rešeno i na svom mestu.Hvala svima koji su uz interese Srbije.

Maja

14.04.2024 22:35

Kurti nastavlja da napada Srbe i da hapsi. Zločinac koji mrzi samog sebe.

Jana

14.04.2024 22:36

Srbija čini sve da sačuva mir i stabilnost u regionu i šire ali pojedine države zapada rade na tome da se taj mir naruši i da dođe do sukoba.