SOFRONIJEVIĆU ODREĐEN PRITVOR! Srbin iz Zvečana će provesti mesec dana iza rešetaka

Autor:

Vesti

14.04.2024

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo hapšenje se dogodilo na administrativnom punktu Brnjak, a nakon toga mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

SOFRONIJEVIĆU ODREĐEN PRITVOR! Srbin iz Zvečana će provesti mesec dana iza rešetaka

Foto: Kancelarija za KiM

Advokat Nebojša Vlajić potvrdio je da je sudija Osnovnog suda u Prištini odredio pritvor u trajanju od mesec dana za Srećka Sofronijevića. Vlajić je istakao da je sudija prihvatio zahtev javnog tužioca, iako je prethodno tvrdio da Sofronijević nije počinio nikakvo krivično delo i da nema opasnosti od bekstva.

Srećko Sofronijević se suočava sa ozbiljnim optužbama, uključujući navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma, kao i uništenje i oštećenje imovine. Njegovo hapšenje se dogodilo na administrativnom punktu Brnjak, a nakon toga mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Srećko Sofronijević je bio meta napada i ranjavanja vatrenim oružjem u Zvečanu 13. oktobra 2021. godine, prilikom oružane intervencije specijalnih jedinica policije na severu Kosova i Metohije. Ovaj slučaj izazvao je pažnju javnosti i postao predmet pravnog procesa.

Advokat Vlajić je istakao svoje nedavno iznete tvrdnje da Sofronijević nije kriv za navedena krivična dela i da ne postoji opasnost od bekstva. Njegova reakcija na odluku suda ukazuje na nastavak pravne borbe u ovom slučaju.

Ovaj događaj, koji je dobio značajnu medijsku pažnju, nastavlja da bude predmet interesovanja javnosti dok se pravni proces protiv Srećka Sofronijevića nastavlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading