"POKUŠAĆE DA NAPRAVE NEKU VRSTU IZOLACIJE STVARANJEM NEGATIVNE ATMOSFERE" Miletić otkrio odakle slede napadi na našu zemlju

Autor:

Vesti

13.04.2024

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

16. aprila će se razmatrati pokušaj prijema tzv. države Kosovo u Savet Evrope.

"POKUŠAĆE DA NAPRAVE NEKU VRSTU IZOLACIJE STVARANJEM NEGATIVNE ATMOSFERE" Miletić otkrio odakle slede napadi na našu zemlju

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije za Kurir ocenjuje da će pritisci na Srbiju biti prisutni sve do završetka izbora u Evropi sredinom maja. On ističe da kampanja koja je pokrenuta ima za cilj da iskoristi sve mogućnosti za napadanje Srbije, delimično i iz Stejt departmenta, kako bi zaustavili Srbiju u daljem rastu i napretku. Miletić naglašava da je borba Srbije višestruko važna, kako bi se odbranile istina, pravda i vrednosti EU, te da se odvrati od narednih napada.

- Oni će u kampanji koju su pokrenuli iskoristiti sve mogućnosti za napadanje Srbije, jednim delom i iz Stejt departmenta, pokušaće da sve pokrenuto valorizuju u pokušaju da zaustave Srbiju u daljem rastu i napretku. Pokušaće da naprave neku vrstu izolacije stvaranjem negativne atmosfere. Zato je naša borba višestruko važna, da pokažemo da nismo mek orah, da branimo istinu, pravdu i vrednosti EU, te da pokažemo da je sve to u interesu svih nas, te da ih odvratimo od narednih napada - naglasio je Miletić.

Jedan od ključnih događaja koji će biti predmet pažnje jeste namera da se usvoji rezolucija o genocidu u Srebrenici pred Generalnom skupštinom UN. Ova tema, koja već godinama izaziva kontroverze i emotivne reakcije, ponovo će biti aktuelna i predmet rasprave.


Pored toga, 16. aprila će se razmatrati pokušaj prijema tzv. države Kosovo u Savet Evrope. Ova tema izaziva podeljena mišljenja i političku napetost u regionu, a odluka koja će biti doneta imaće značajan uticaj na buduće odnose i geopolitičku situaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading