IZRAEL UVEO OGRANIČENJA NA OKUPLJANJA CIVILA: Susedna država zatvorila svoj vazdušni prostor usled pretnje Irana

Autor:

Svet

13.04.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smernice Komande unutrašnjeg fronta zabranjuju obrazovne aktivnosti širom zemlje i ograničavaju okupljanja na 1.000 ljudi.

IZRAEL UVEO OGRANIČENJA NA OKUPLJANJA CIVILA: Susedna država zatvorila svoj vazdušni prostor usled pretnje Irana

Foto: Republika.rs

Potparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), Danijel Hagari, najavio je nova ograničenja za okupljanja civila, usled mogućnosti napada Irana na Izrael.

Smernice Komande unutrašnjeg fronta zabranjuju obrazovne aktivnosti širom zemlje i ograničavaju okupljanja na 1.000 ljudi, dok u nekim oblastima, poput granica sa Gazom i Libanom, već postoje stroža ograničenja okupljanja.

Iako je većina obrazovnih institucija trenutno zatvorena zbog praznika Pasha, Hagari kaže da se ograničenja odnose i na školska putovanja i kampove i važiće do ponedeljka u 23 sata, prenosi Tajms of Izrael.

Hagari kaže da je izraelska protivvazdušna odbrana "u pripravnosti" i da je ''na desetine aviona spremno na nebu".

U međuvremenu, Jordan će privremeno zatvoriti svoj vazdušni prostor za sve avione koji dolaze, odlaze i tranzitiraju, navodi jordanska državna agencija Al-Mamlaka usled pretnje od iranskog napada na Izrael.

Zatvaranje vazdušnog prostora Jordana počinje večeras, a nije poznato do kada će važiti ovo pravilo, javlja Tajms of Izrael.

Izraelski Kanal 12 izvestio je da su se dva leta emiratske avio-kompanije ''Fly Dubai'' vratila ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što su poletela za Izrael, navodno zbog zabrinutosti u vezi sa iranskom pretnjom ili odlukom Jordana da zatvori svoj vazdušni prostor.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading