"DRŽAVA BRINE O ONIMA KOJIMA JE PODRŠKA NEOPHODNA" Ministarka Kisić uručila pomoć porodici dečaka koji boluje od ezofilnog ezofagitisa

Autor:

Vesti

13.04.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kisić je istakla da je ponosna na podršku Republike Srbije obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

"DRŽAVA BRINE O ONIMA KOJIMA JE PODRŠKA NEOPHODNA" Ministarka Kisić uručila pomoć porodici dečaka koji boluje od ezofilnog ezofagitisa

Foto: Tanjug/V. Sporičić

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas porodicu dečaka Miloša Mitrovića (5) koji boluje od retke bolesti ezofilnog ezofagitisa i uručila im rešenje o jednokratnoj finansijskoj pomoći, kao i vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava i za rehabilitaciju, čija je ukupna vrednost 110.000 dinara.

Kisić je istakla da je ponosna na podršku Republike Srbije obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama, a naročito što su joj porodice i oboleli u brojnim razgovorima i susretima isticali da im ta podrška veoma znači jer doprinosi poboljšanju kvaliteta njihovog života, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

- Država je i na ovaj način pokazala koliko brine o onima kojima su pomoć i podrška neophodni - istakla je Kisić.

Dodala je da se nada da će dečak kojem je nedavno odobrena terapija preko RFZO prebroditi sve izazove koje bolest nosi sa sobom. Istakla je da su osmesi dečaka najveći motiv da institucije još više rade i jačaju podršku obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

Eozinofilni ezofagitis je hronično stanje obično izazvano imunološkim odgovorom tela na određene namirnice ili supstance u životnoj sredini.

Eozinofilni ezofagitis (EoE) je retka, hronična, alergijska bolest jednjaka ili disfunkcija jednjaka. Kod obolelog od EoE određena bela krvna zrnca, zvana eozinofili nakupljaju se u sluznici jednjaka, što remeti remeti njegovo normalno funkcionisanje, dok u normalnom jednjaku nema eozinofila. Eozinofilni ezofagitis može se javiti u bilo kom životnom dobu.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading