NOVAK JE OSTAO SKRHAN POSLE PORAZA! Ovo su NEUTEŠNE REČI našeg tenisera!

Autor:

Sport

13.04.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak poraz odrazio se u izjavi.

NOVAK JE OSTAO SKRHAN POSLE PORAZA! Ovo su NEUTEŠNE REČI našeg tenisera!

Foto: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, nije uspeo da se plasira u finale Mastersa u Monte Karlu, nakon što je poražen od Kaspera Ruda rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 1:6, 6:4.

Iako se borio i vraćao u meč više puta, na kraju nije uspeo da pronađe svoju igru i zaustavljen je u polufinalu. 

Posle meča, Nole je istakao da je razočaran, ali je u ovom porazu uspeo da uvidi pozitivne stvari. 

- Naravno da sam razočaran kada izgubim ovaj meč. Bilo je tesno. Čestitke Kasperu. Igrao je jako dobro, posebno na početku prvog i trećeg seta. Imao sam svoje šanse, ali poslednji gem nije bio dobar. Neiznuđene greške, bio je solidan do poslednjeg udarca i zasluženo je pobedio. Moja igra je bila nekako gore-dole. Pozitivna stvar je što sam nekako uspeo da se vratim nakon izgubljenog prvog seta, pronašao sam snagu u igri. Dakle, ima i pozitivnih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali sam razočaran naravno - istakao je najbolji teniser sveta. 

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Ovo je najslabija sezona srpskog asa od poslednjih desetak, kada se gledaju dosadašnji rezultati. No, jasno je da se tek zagreva za ono što njega najviše zanima: tri grend slema i olimpijsko zlato u tri letnja meseca.

- Postavio sam visoke standarde u smislu očekivanja od rezultata, tako da to što nemam titulu ove sezone, u poređenju sa prethodnih 15, nije tako sjajno. Ali, igrao sam polufinale u Australiji, polufinale ovde... Igrao sam na samo tri turnira ove godine, tako da, naravno, normalno je za očekivati da će doći sezone kada ne počneš dobro i ovo je jedna od tih. Nadam se da ću moći posle ovog turnira da podižem formu, jer mislim da sam igrao dobar tenis. Na sledećim takmičenjima, verujem, igraću još bolje -  poručio je Novak Đoković

Norvežanin je uspeo da načini brejk odmah na početku meča, pokazujući da će biti tvrd orah za srpskog tenisera. Iako je Đoković pokušavao da se vrati, Rud je uspevao da zadrži svoju prednost.

U drugom setu, Đoković je uspeo da pokaže svoju dominaciju, osvajajući gemove i uspevajući da izjednači rezultat. Nerešen rezultat u setovima sa momentumom na Noletovoj strani je sugerisao da bi naš teniser mogao da dođe do pobede, ali to nije bio slulčaj.

U trećem setu je Rud ponovo započeo brejkom. Imao je 4:1 i sve u svojim rukama, ali se Novak nije predao. Sa tri duple greške Norvežanina, Srbin je stigao do brejka, ali se onda pri rezultatu 4:5 "okliznuo" i pružio protivniku tri brejk lopte. Prve dve je spasao, za treću nije imao snage. 

Zanimljivo da je norveški igrač Kasper Rud je prvi put u karijeri uspeo da osvoji set protiv Novaka Đokovića, nakon što je uspeo da iskoristi greške srpskog tenisera, posebno iz forhenda. Takođe, ovo je prvi put da uzme set protiv bilo kog TOP 3 igrača, a sada će imati priliku da po prvi put uzme masters serije 1000. 

Rud će u nedelju od 15 časova u finalu igrati protiv 12. igrača sveta Grka Stefanosa Cicipasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
trener

13.04.2024 20:48

Nole je teniser s 3 mane koje nikad nije resio 1) prva serva; 2) volej 3) psiha. Da pocenom od ovog zadnjeg, gore dole. To je odlika psihicki nestabilnih ljudi. Volej Novakov je ispodprosecan kroz celku karijeru. Prva serva mu je prosecna. Kako je tenis napredovao, Nole se nije prilagodjavao i dana splaca cenu. Nije ostalo mnogo vremena tako jedina preporuka za Noleta u ovom momentu je da ode u Arizonu u MMA kamp i zestokim treningom izbije iz glave bar te psihicke mushice jer za ostalo, realno, nema se vremena.