BIKOVIĆU JE ULOGA TIRKETA PROMENILA ŽIVOT: A ovo je istina o filmu koja je ŠOKIRALA sve - ON je trebao biti GLAVNA ULOGA!

Autor:

Zabava

13.04.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno koji glumac je trebao da glumi Tikera umesto Miloša Bikovića!

BIKOVIĆU JE ULOGA TIRKETA PROMENILA ŽIVOT: A ovo je istina o filmu koja je ŠOKIRALA sve - ON je trebao biti GLAVNA ULOGA!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Uloga Tirketa u filmu i seriji "Montevideo, bog te video" obeležila je karijeru glumca Miloša Bikovića. Međutim, retko ko zna da je ova uloga prvobitno bila namenjena Marku Janketiću. Naime, Janketić nije mogao da uskladi svoje obaveze na filmu i u pozorištu, pa je uloga Tirketa pripala Bikoviću.

Reditelj Dragan Bjelogrlić imao je težak zadatak da odabere glumca za ulogu Tirketa. Takođe, nije samo trebalo da debituje kao reditelj, već je takođe morao da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, dajući im poverenje i priliku da zablistaju na velikom platnu.

Foto: Republika

Miloš Biković

 

- Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu - rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu i dodao:

- Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: "Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal". Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da "ovaj dečko vlada fudbalom". Tako sam i koncipirao svoj lik - zaključio je glumac, prenosi magazin.novosti.rs.

Foto: youtube.com/printscreen

Miloš Biković Amig show

 


Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm, koji se zarađuje iskustvom, ulogama i odnosom prema poslu. Upravo to Biković ističe, naglašavajući da je svakodnevno išao na treninge dok je Bjelogrlić birao glavne uloge.

Biković je priznao da je u jednom trenutku bio nadahnut idejom da dobije ulogu Ivice Beka i pojavi se u drugom delu filma, ali da nije imao ambicije za glavnu ulogu. Međutim, Bjelogrlić mu je ipak poverio ulogu Tirketa, uz opasku da "mnogo visok i nema pojma da igra fudbal".

Kako bi se pripremio za ulogu, Biković je naporno radio na usavršavanju fudbalskih trikova. Iako je shvatio da nikada neće postati vrhunski fudbaler, fokusirao se na naučene trikove i veštine kako bi ih izveo do perfekcije. Na taj način je uspeo da dočara lik Tirketa na ekranu, ostavljajući utisak da "vlada fudbalom".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading