"POSEBNO SAM NAGLASIO APSURD ČLANSTVA TZV. KOSOVA U SAVETU EVROPE"! Vučić razgovarao sa izaslanikom ministra spoljnih poslova Francuske! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.04.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvalio sam Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji kako na našem evropskom putu, kazao je Vučić.

"POSEBNO SAM NAGLASIO APSURD ČLANSTVA TZV. KOSOVA U SAVETU EVROPE"! Vučić razgovarao sa izaslanikom ministra spoljnih poslova Francuske! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je specijalnog izaslanika Ministarstva spoljnih poslova Republike Francuske Renea Trokaza.

Sa zadovoljstvom sa poželeo dobrodošlicu gospodinu Trokazu @francediplo sa kojim sam nastavio dobre i otvorene razgovore koje sam u Parizu imao sa predsednikom Makronom i drugim najvišim zvaničnicima Francuske.


Razgovarali smo o situaciji u regionu, aktuelnim gepolitičkim prilikama i svim izazovima sa kojima se suočavamo na polju bezbednosti i očuvanja međunarodnog pravnog poretka.

Posebno sam naglasio apsurd članstva takozvanog Kosova u Savetu Evrope, kojim bi Priština, koja se dosledno oglušuje o sve potpisane sporazume, bila praktično nagrađena za politiku diskriminacije i sve jačih pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Zahvalio sam Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji kako na našem evropskom putu, tako i u procesu dijaloga sa Prištinom, uključujući i poštovanje svih postignutih dogovora.

Ponovio sam da je Srbija ozbiljan i odgovoran partner, koji drži svoju reč i konstruktivno pristupa rešavanju zajedničkih problema, što očekuje i od svojih sagovornika
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej, a potom i ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga,

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Vanja

12.04.2024 13:26

Srbija je dosledna svojoj politici i principima, zalaže se za poštovanje međunarodnog prava.

Ana

12.04.2024 13:26

Ovo je jos jedan važan i značajan sastanak u interesu Srbije..

Ana

12.04.2024 13:27

Vucic cuva mir i stabilnost.

Suzana

12.04.2024 13:28

Vucic se svim silama trudi da pokaze svima koja nepravda se cini prema Srbiji i nasem narodu na KiM i svaka podrska od stranih zvanicnika je samo dokaz da je u pravu.