"SA MAKRONOM IMAM NAJBLIŽE LIČNE ODNOSE, NIKAD MU NE BI UČINIO NIŠTA NAŽAO" Predsednik Vučić o sastancima u Parizu!

Autor:

Vesti

09.04.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić daje izjave za medije nakon sastanka sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF.

"SA MAKRONOM IMAM NAJBLIŽE LIČNE ODNOSE, NIKAD MU NE BI UČINIO NIŠTA NAŽAO" Predsednik Vučić o sastancima u Parizu!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je nastavio svoju posetu Francuskoj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić daje izjave za medije nakon sastanka sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International i predstavnicima francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

O izborima

- Stvarno me ne zanima, toliko posla i muka imam.Time se bavi sad Ana, ja stvarno nemam vremena. Nemam ni vremana ni mogućnosti, sutra dolazi kineski ministar i nemam ni planiranih slobodnih dva sata popodne,u pet sati imam jedan sastanak, pa u sedam sati večeru, toliko posla i sastanaka. Mnogo toga imam da bi se bavio nečijim hirovima - rekao je predsednik na pitanje o opoziciji i navodnom bojkotu beogradskih izbora.

Dolazak Luj Vitona

- U naredne dve godine Srbija očekuje dolazak velike i svetski poznate modne kompanije Luj Viton u Beograd na vodi što je velika stvar - kaže predsednik.

O poseti Makrona Srbiji

- Očekujem skoru posetu predsednika Makrona Srbiji, u narednih nekoliko meseci - rekao je predsednik Vučić

O počastima

- Nisu to počasti za Aleksandra Vučića nego za Srbiju, uživam u tim počastima za Srbiju - kaže on dodavši da je s Makronom razgovarao i o Kosovu i o Srebrenici, te situaciji na Kosovu i u Ukrajini.

O Kosovu

Imali smo razgovor i o Kosovu, to nisu bili jednostavni razgovori ali sam zahvalan Makronu što nas je saslušao i mislim da on razume šta je ono o čemu smo se dogovorili - rekao je Vučić.

- Imao sam napisan govor, naučio sam gotovo sve na pamet, a onda sam morao to da bacim... Položaj našeg naroda na Kosovu je nepodnošljiv, zato smo potom o tome dva sata s Makronom razgovarali - kazao je Vučić.

- Plašim se da ćemo u junu i julu u mnogo drugačijim okolnostima razgovarati o svemu.. Naši obaveštajni podaci ne govore o tome da ćemo uskoro imati trajni mir ili rešavanje problema

Obraćanje predsednika Vučića:

Sinoć je bio razgovor sa predsednikom Makronom, imali smo večeru, a onda smo ostali sami do 23.15. Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, jer smo mogli da razgovaramo o svim vidovima sardnje i postigli neke konkretne dogovore - rekao je Vučić.

- Blizu smo potpisivanja ugovora za "rafale", to je strašno važno za nas jer mi u ovom trenutku ne možemo da dobijemo tako sofisticirane lovce. To nam otvara vrata i za saradnju s drugim kompanijama poput Talesa i Erbasa - kazao je Vučić u obraćanju uživo posle jutrošnjih sastanaka, drugog dana posete Francuskoj.

Osvrnuo se i na saradnju s francuskim kompanijama kad je reč o upravljanju otpadom, energetici, veštačkoj inteligenciji i njenoj primeni u privredi, te letećim automobilima o kojima se razgovaralo sa čak tri frnacuske kompanije.

Drugog dana zvanične posete raspored predsednika je pun, pa je tako prisustvovao sastanku sa ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom, sastanku s predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International i predstavnicima francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Predsednik Srbije oglasio se na svom zvaničnom Instagram nalogu nakon sastanka sa francuskim predstavnicima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (34)

Loading
Maja

09.04.2024 10:20

Znacajni dogovori su postignuti.

Ena

09.04.2024 10:23

Bravo! Srbija je uz Predsednika! Svaka cast!

Ana

09.04.2024 10:24

Bitan korak ka jačanju bilateralnih odnosa između Srbije i Francuske.

Ana

09.04.2024 10:25

Saradnja sa Francuskom može doneti značajne promene, posebno u ekonomiji i investicijama.