VUČIĆ NAKON SASTANKA SA FRANCUSKIM MINISTROM ODBRANE: U vremenima velikih izazova činimo sve da sačuvamo svoju zemlju i zato nastavljamo ulaganje i snaženje Vojske Srbije (FOTO)

Autor:

Vesti

09.04.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić boravi u Francuskoj.

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA FRANCUSKIM MINISTROM ODBRANE: U vremenima velikih izazova činimo sve da sačuvamo svoju zemlju i zato nastavljamo ulaganje i snaženje Vojske Srbije (FOTO)

Foto: Tanjug live/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom odbrane Republike Francuske Sebastijenom Lekornuom.

- Dobar i sadržajan razgovor sa ministrom @seblecornu o saradnji našeg Ministarstva odbrane i @armees_gouv, naših namenskih industrija, razmeni iskustava i tehnologija kao i o nabavci najsavremenijeg oružja i oruđa u odbrambene svrhe - napisao je Vučić i dodao:

- U vremenima velikih izazova činimo sve da sačuvamo svoju zemlju i zato nastavljamo ulaganje i snaženje Vojske Srbije i naše vojne industrije, a saradnja sa Francuskom u ovim oblastima je od neprocenjivog značaja.

SASTANAK SA MAKRONOM

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj večeri koju je u njegovu čast priredio predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, nakon čega su dva predsednika održala privatan sastanak.

- Ponosan sam što sam večeras imao priliku da sa predsednikom Makronom razgovaram o svim važnim pitanjima od geopolitičkih, do bilateralnih i onih strateški najbitnijih za Srbiju i naš narod.

 

 

Ukazao sam mu na neuporedivo bolje ekonomske odnose naše dve zemlje, ali i izneo očekivanje da možemo još više i bolje kada su u pitanju trgovinska razmena, investicije i zajedničko poslovanje u mnogim oblastima u kojima Srbija ima dosta da nauči od Francuske. Izrazio sam očekivanje da će Francuska pružiti podršku Srbiji i u svim drugim sferama, prvenstveno kada su u pitanju naš evropski put i dijalog sa Prištinom. Još jednom sa zahvalio predsedniku Makronu na ličnom angažmanu kada je reč o očuvanju stabilnosti u našem regionu - napisao je Vučić na instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (29)

Loading
Ana

09.04.2024 09:19

Najbitnije je sačuvati zemlju zato je ulaganje u odbrambenu moć zemlje neophodno i sasvim opravdano

Maja

09.04.2024 09:32

Snazenje vojske je od velikog znacaja za nasu zemlju i dobro je da je na red doslo i ulaganje u Vojsku Srbije jer nam je potrebna jaka i snazna Vojska.

Rasa

09.04.2024 09:45

Snazna vojska znaci snazna drzava, bravo.

Igor

09.04.2024 09:46

Naš cilj jačanja vojnih odbrambenih kapaciteta je da odvratimo pomisao ikom drugom da nas napadne i ugrozi našu bezbednost.